Erzurum’da 4.7 büyüklüğünde deprem

2 Dakika Okuma Süresi

Erzurum Köprüköy’de saat 11.31 sularında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

 

 

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi’nden edinilen bilgilere göre saat 11.31 sularında Erzurum Köprüköy’de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

 

 

Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremin merkez üssünün Erzurum Köprüköy’e 17.8 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 6.9 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

 

 

 

Erzurum, 19 Kasım’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de 4.7 büyüklüğündeki depremle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Köprüköy ilçesi Manifet Mahallesi yakınları olarak açıkladığı deprem, saat 11.31’de oldu. Yerin 6.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, çevre ilçelerle Erzurum kent merkezinde de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

 

 

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.8, merkez üssünü ise ilçenin Topçu Mahallesi olarak açıkladı.

 

 

 

Köprüköy ilçesinde 3 gün önce meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde, bazı mahallelerde evler hasar görmüştü.

 

 

 

 

Kaynak : Evrensel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir