Çalık Grubu’na bağlı Gap İnşaat, Yapı Kredi Sigorta’nın Şişli-Büyükdere Caddesi’ndeki binasını 12 milyon TL’ye satın aldı. 4 bin 610 metrekare büyüklüğündeki 10 katlı bina, Yapı Kredi Sigorta’ya hizmet veriyordu…

calik-grubu-yapi-kredi.jpgÇalık Grubu, İstanbul’un en değerli lokasyonlarından biri olan Büyükdere Caddesi üzerindeki alım operasyonlarına yeni bir tanesini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl, Büyükdere Caddesi’nin en değerli gayrimenkullerinden biri olan İktisat Bankası’nın binasını Albayrak Grubu’ndan satın alan Çalık Grubu, bu kez Yapı Kredi Sigorta’nın binasını portföyüne kattı. Yapı Kredi Sigortanın Şişli sınırları içinde bulunan binası, Çalık Grubu’nun şirketi Gap İnşaat tarafından 12 milyon TL’ye satın alındı.

Yapı Kredi Sigorta’nın sözkonusu binası, Şişli ilçesinin Beşiktaş’a olan sınırında;Büyükdere Caddesi ve Barbaros Bulvarı’nın kesiştiği, Zincirlikuyu kavşağı yakınında yer alıyor. Toplam 4 bin 610 metrekare kapalı alanı olan cam cepheli bina, dört bodrum, zemin, dört normal kat ve bir de çatı katı olmak üzere 10 kattan oluşuyor.

Zincirlikuyu’nda bina bakıyor
Hemen belirtelim, Çalık’ın satın aldığı bina, Öztanıklar’ın yaklaşık bir buçuk yıl önce yine Yapı Kredi Sigorta’dan alıp otele dönüştürdüğü binanın tam arkasında bulunuyor.

Sektörden görüştüğümüz bir isim grubun, yeni alımlar için bölgeden gayrimenkul baktığını belirterek, “Çalık Grubu, Zincirlikuyu ve çevresinin devamlı değer kazanması ve şirketleri arasında bulunan Aktif Bank binasının bulunması nedeniyle bölgede bina topluyor” diyor.

Kaynak: Hürriyet Emlak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir