Kütahyalı çini sanatçısı Sıtkı Olçar, 110 yıllık olduğu söylenen tarihi çeşmenin çinilerini çöpte buldu. Belediye, yıktığı çeşmenin yerine ise iki çöp bidonu yerleştirdi.
Tarihi çeşmenin çinilerini çöpten toplayan Sıtkı Olçar, bunların fotoğraflarını çekerek bir mektupla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a gönderdi. Olçar mektubunda şöyle dedi: “Sayın Başbakanım ve Bakanım, ben British Museum’u gezdim. Bu çini parçalarını onlar ‘Osmanlı Çinileri’ adı altında sergiliyor. Şimdi çöpten topladıklarımı bunlara değer veren o müzeye göndersem eski eser kaçakçısı mı olurum?”
Yol açmak için yıkılan çeşmenin tonozlarının da şehir dışında bir toprak dökme alanına bırakıldığını belirten Olçar, burada gördüğü manzara karşısında irkildiğini ifade etti.
Kaynak: Milliyet


