Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen Arkimeet toplantılarından Von Gerkan Konferansı Harbiye Askeri Müzesi’nde dün gerçekleşti.
Von Gerkan konferansına Türkiye’de gerçekleştirdiği projelerle başlayıp daha sonra tasarım ilkelerini ortaya koyduğu projelerle devam etti.

Tasarım yönlenişini belirli ilklere bağlamış olan Von Gerkan özellikle sadeliği-saflığı temel alan sonra doğadaki geometrik formların egemen olduğu tasarım yönelmelerini ve daha sonra da gelişmiş şekillerle uyguladığı projelerle anlatımını sürüdürdü.
Son on yıldır Çin de yaptığı çok büyük ebatta ve sayıda işleriyle öne çıkan Von Gerkan konferansı boyunca bu yapılarının oluşum hikayeleri ve tasarım fikirlerini izleyicileriyle paylaştı.

Devam etmekte olan projelerini de çok sayıda mimar izleyicisi ile paylaşan Von Gerkan konferansını tamamladıktan sonra sonra salondan izleyicilerin sorularına yanıt verdi.
mimdap


