Mimarlar Odası, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Düzeni Planı’nı kendilerine vermediğini belirterek ‘Demek ki saklanacak bir şey var’ dedi.

 

 

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1/100 bin ölçekli Ankara Çevre Düzeni Planı’na ilişkin plan açıklama raporlarına erişim engellenmeye devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendisi tarafından 16 Şubat 2017 tarihinde askıya çıkarılan, Çevre Düzeni Planı’nın raporlarını meslek örgütlerine vermiyor, dijital olarak yayınlamıyor.

 

 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bir ay önce askıya çıkan planın raporlarını talep etmesine rağmen,  Büyükşehir Belediyesi’nin ısrarla raporları vermeyerek süreci askıya aldığını iddia etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Plan raporlarının verilmemesi manidar, demek ki raporlarda saklanacak bir şey var ve kamuya açık bir şekilde raporu elde etmemiz mümkün olmuyor” dedi.

 

 

Candan, “Ankara’nın 2038 yılına kadar olan tüm doğal, tarihi ve kültürel zenginliğin korunarak gerçekleştirilmesi gereken kalkınma planları ve varsa bölge planları temel alınarak, ekonomik kararlarla ekolojik kararların bir arada düşünülmesine imkan veren, genel arazi kullanım kararları ile bunlara ilişkin strateji ve politikaları oluşturmak üzere yapılması gereken Çevre Düzeni Planı’nın askı sürecinde incelenmesi, değerlendirilmesi ve görüş oluşturulması yasal olarak zorunludur” diye konuştu.

 

 

Raporları vermemeye direnen Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na yapılan yazılı başvuruya “ücreti karşılığı alınabilir” yanıtı verildiğini aktaran Candan, bunun üzerine bir kez daha başvuru yaptıklarını, bu sefer de “plan kesinleşmeden raporun verilmeyeceği” söylenerek rapora ulaşmalarının engellendiğini söyledi. Candan, “Anlaşılan Çevre Düzeni Planı’nda parsel parsel plan yapılmış bunları görmemiz istenmiyor, ama nafile Çevre Düzeni Planı’na dava açılacak” dedi.

 

 

 

Kaynak : Evrensel

One Comment

  1. ANKARA’YI KARPUZ GİBİ İKiYE BÖLECEK PROJE (ODTÜ 3. YOL)

    Ankara ulaşım ana planı 2038 planında ; ODTÜ’den geçirilmesi düşünülen yatay 2. yol ve dikey transit 3. yol plana işlenmiş.Böylelikle 2. Eskişehir yolu ve 2. Konya yolu eşdeğerinde paralel ana yolar ODTÜ Kampüs çevresinde odaklanıyor.Bölgede düşünülen ve atıl kalmaya mahkum, yeni metro hatlarıda da, garnitür olarak plana konmuş.Analiz ve ulaşım etüdü fizibilite çalışmalarına dayanmadığı rahatlıkla söylenebilir.Ana ulaşım planı,günübirlik projeler toplamı “eklektik” bir plan kesinlikle bütüncü değil ve uzun vade öngörüleri yok.

    AOÇ VE ODTÜ’YÜ DİKEYDE İKİYE BÖLER

    Planlanan yolun güzergahı : “Ankara ulaşım ana planı 2038 (AUAP 2038) kapsamında buraya yapılması planlanan yol Pozantı otoyoluyla bağlantılı olacak şekilde Ahlatlıbel-İncek bulvarından başlayarak Kuzey Ankara Çevre Yoluna kadar uzayan bir yol olacak. Güney ve kuzey çevre yolları arasında Ankara kentini karpuz gibi ikiye bölecek bir yol düşüncesi. ODTÜ ve AOÇ yol geçen hanına döner.AOÇ VE ODTÜ’YÜ dikeyde ikiye böler. Kent içi trafik çekerek, çevre yollarına kaçak kestirme çıkış yaratarak , ağır taşıt ve şehirler arası trafik yükü bu güzergaha kayacaktır. ALINTI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir