“Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” Özyeğin Üniversitesi Etkinliği

2 Dakika Okuma Süresi

“Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” ekibinden Ezgi Erdin, Emine Merdim, Merve Nur Saygı’nın anlatımıyla 17 Aralık Çarşamba günü 12:30-13:30 saatleri arasında Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde bir etkinlik düzenlenecek.

Cumhuriyet’in 100. yılı için VitrA ve Arkitera iş birliğiyle geliştirilen, “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” grafik roman serisinde, modern Türkiye’nin inşa edilmesinde öncü rol oynayan Türk mimarların ve yapıların hikayeleri, grafik romanlarla anlatılıyor.

Etkinlikte “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” grafik roman serisi kapsamında yayınlanan Ankara Palas’ın Merdivenleri, Opera’nın Hayaleti, Yüzen Köşkün Anahtarı, Sultanahmet’te Var Bir Yılan ve İçimde Eski Sinemalar üzerine bir sohbet yapılacak, merak edilen sorular yanıtlanacak.

“Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” Serisi Hakkında

Senaryosunu Cem Dedekargınoğlu ve Umut Şumnu’nun yazdığı serinin çizimleri Onur Kutluoğlu, Bahadır Yazıcı ve Kayahan Kaya tarafından yapılıyor. Proje, Dr. Saitali Köknar, Yüksek Mimar Ertuğ Uçar ve Doç.Dr. Funda Uz’un danışmanlığında, VitrA Mimar İlişkileri Ekibi ve Arkitera Mimarlık Merkezi’nin koordinasyonunda yürütülüyor. Karakarga Yayınları tarafından yayımlanan seride yer alan kitaplar sırasıyla Ankara Palas’ın Merdivenleri, Opera’nın Hayaleti, Yüzen Köşkün Anahtarı, Sultanahmet’te Var Bir Yılan ve İçimde Eski Sinemalar isimlerini taşıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir