Bu projenin amacı hızla gelişen ve ilerleyen toplumsal gereksinimlere cevap verebilecek bir kütüphane gerçekleştirmektir. Bilginin sürekli değiştiği ve yenilendiği çağımızda, kütlesel üretimle kendisini tanımlayan endüstriyel devrimin sonrasında gelen bilgi çağı insanların daha geniş bir kesiminin bilgiye erişimine olanak sağladı.

 

 

 

 

 

Bu proje ile yeni bir toplum yaşantısı kalitesi önerilmek istenmektedir. Daegu hemşehrilerine turistler dahil her yaşa hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Bu anlamda bir “hiperlinks” olmayı amaçlamaktadır.

 

Ana İlkeler:

1.Mimari etik (yay ve koru)

Kütüphaneyi geçen bir yaya yolu, lineer bir geçit oluşturarak kütüphanenin ve koruma alanlarının görülür olmasını sağlamaktadır. Kitapların görülür olmasının sağlanması kamusal değerlerin sunumu için yeni ve zengin bir anlam sunmaktadır. Kamusal fuayeler, sosyal iletişimi güçlendirmekte, yapının kaldırılmış olması ise maksimum gölgeli alanın topluma sunulmasına olanak vermekte ve onun radikal niteliklerini topluma göstermektedir.

 

 

 

2. Rüzgardan yararlanan tasarım yaklaşımı:

Güney doğu köşesinin yükseltilmiş olması iç mekanlarda, rüzgarın serinletici etkisinin ulaşmasını sağlamaktadır. Güney Kore’de, Daegu Kentinde,  Yerel iklimin rutubetli ve sıcak olması tasarımın rüzgarın yönü ve hızını kullanmayı rantabl kılmaktadır. Bu enerji tüketiminin azaltılması için önemli bir yaklaşımdır.

 

 

3.Ortam ve yer

Yerin sıcak ve rutubetli olmasına bir çözüm üretmenin yanı sıra yapının bir kısmının yükseltilmiş olması insanları davet etmektedir.

 

 

 

 

4. Program

Kütüphanenin programı genel olarak kitapların korunması üzerinedir. Rutubetten koruma bunların başında gelmektedir. Ayrıca uzun planlar halka genel olarak bu işleve uygun çalışma alanları sunmaktadır.

 

5.Sirkülasyon ve açıklıklar:

Bunlar bir taraftan görsel ve fiziki erişimi avantajlı hale getirirken diğer taraftan da kamusal alanlar oluşturmaktadır.

 

6.Strüktür ve entegrasyon

Çelik kirişlerin kullanılması yapının içinde fonksiyonel boşlukların engelsiz ve kesintisiz olmasını sağlamakta.

 

 

 

Sürdürebilirlik ve pasif tasarım

a.Doğal havalandırma.

b.Camların yapısının maksimum güneş kazancı sağlarken bir taraftan da şeffaflığı sağlaması.

c.Korunaklı gölgeli kamusal alan.

d.Yeniden kullanılan yağmur suyu.

 

 

 
Kaynak:Archello
Çeviri:Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir