Tasarım:  BIG 

Danimarka Denizcilik Müzesi benzersiz bir tarihi ve mekansal bağlamda yerini bulmak zorundaydı. Bu tasarımla Danimarka’nın en önemli ve ünlü binalardan birinde ve yeni, iddialı bir kültür merkezi arasında yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

Projenin; şehrin bu müze bölgesi ve özellikle Kronborg Kalesi karakteri anlayışı ile kendini kanıtlamış olan içeriği önemlidir. Proje bir kuru havuzda bir yeraltı müzesi gibi düşünülmüştür.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım 60 yıllık el değmemiş  rıhtım duvarları bırakarak, galerilerle kuru havuz duvarları etrafında sürekli bir döngü içinde toprak altında yerleştirilir ve düzenlenir. Müze ziyaretçilerinin gemi inşa ölçeğini tecrübe etmelerine açık, açık alanda  rıhtım serginin merkezine taşınır.

 

 

 

 

 

 

Üç çift seviyeli köprülerin bir dizi müze mekanının farklı bölümlerine kısa yoldan erişmesi ziyaretçilere dolaşım kolaylığı sağlamasının yanı sıra, kentsel bağlantı olarak hizmetleri yaygınlaştırmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liman gezintisi içine bu köprü vasıtasıyla  Müzenin oditoryumu Kronborg Castle ile bitişik olarak  kültürel ve tarihsel bir bağ oluşturur.  Eğimli zikzak köprü ana girişte daha sonra  ziyaretçilere gider. Ziyaretçilerin toprak altında ve üstünde görkemli bir çevresi oluşturulan müze mekanlarına iner ve  bu köprü eski ile yeniyi birleştirir. Danimarka deniz kıyıları uzun ve asil geçmişi olan ve şimdi toprak altında rıhtım, 7 metre  civarındadır. Etrafında sürekli hareket yaşanan tüm zeminler – oditoryum, sınıf, ofis, kafe ve müze içinde rıhtım zemin ile bağlantı sergi alanları – yamaçta hafifçe heyecanlı ve heykelsi mekanlar oluşturur.

 

 

 

 

 

Mimari: BIG

Yerleşim: 3000 Helsingor, Danimarka

Mimari Grup: Bjarke Ingels, David Zahle

Proje Lideri : David Zahle

Tasarım Grubu : John Pries Jensen, Henrik Kania, Ariel Joy Norback Wallner, Rasmus Pedersen, Annette Jensen, Dennis Rasmussen, Jan Magasanik, Jeppe Ecklon, Karsten Hammer Hansen, Rasmus Rodam, Rune Hansen, Alina Tamosiunaite, Alysen Hiller, Ana Merino, Andy Yu, Christian Alvarez, Claudio Moretti, Felicia Guldberg, Gül Ertekin, Johan Cool, Jonas Mønster, Kirstine Ragnhild, Malte Kloe, Marc Jay, Maria Mavriku, Masatoshi Oka, Oana Simionescu, Pablo Labra, Peter Rieff, Qianyi Lim, Sara Sosio, Sebastian Latz, Tina Lund Højgaard, Tina Troster, Todd Bennet, Xi Chen, Xing Xiong, Xu Li

Alan: 17500.0 m2

Proje yılı: 2013

Fotoğraflar: Rasmus Hjortshøj,Thijs Wolzak,Luca Santiago Mora

Kaynak: Arch Daily

Çeviri: Mimdap

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir