Tasarım: Studio Workshop

8 Albatros, doğuya ve Pasifik Okyanusu’na bakan, dar ve yoğun bir cadde boyunca yer alan üç katlı bir sahil konutları çiftidir. Bir dizi dikey kanatçık, güneşten koruma, mahremiyet, görünümlerin düzenlenmesi ve genel formun ölçeğini modüle etme dahil olmak üzere birden fazla işleve hizmet etmek için dağıtılır.

 

 

 

 

 

Bu proje tamamen bağlam ve yanıt olarak yapılan bir cephe ile ilgilidir. Bu projede sahil yolu ve buna bağlı olarak sahile katılım kritik öneme sahiptir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Albatros Bulvarı, her biri dikkat çekmek için kaslarını esneten sürekli dubleks gelişim bloklarıyla karakterize edilir. 8 Albatros’taki cephe, kendinden emin bir şekilde ifade edilirken, bir kısıtlama hissi yaratmaya ve tekil, tutarlı bir bina formu görünümü sunmaya çalışarak sokak boyunca bina stillerinin kakofonisine karşı çıkıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek olarak, güneydoğu Queensland’in subtropikal iklimi, dış mekanla oldukça geçirgen bir ilişki sağlar ve tasarım, cephe, özel dış mekanlar ve çatı bahçesi aracılığıyla yüksek derecede bağlantı sağlayarak buna katkıda bulunur. Pasifik Okyanusu, sahadaki ana bilişsel çekicidir ve bu nedenle proje bu görüşlere özel bir vurgu yapmaktadır. Çok dar bir bina tahsisinde proje, oryantasyon ve kullanıcı deneyimi ile ilgili olarak yaşam alanını maksimize etmeye ve dengelemeye çalışıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Albatros uzamsal olarak cömerttir ve çok yakın komşulardan oluşan banliyö ortamında mahremiyetle çevreyle bağlantı dengesi sağlar. Programların iç ilişkisi, ortak ve ortak alanların dışarıya taşmasına izin vermek için hizmetleri, dikey dolaşımı ve kolaylıkları merkeze yerleştirir. Sakinler, sırasıyla okyanus ve cadde ile ilgili olarak bir olasılık ve sığınak kombinasyonunun tadını çıkarırlar. Yaklaşımdan girişe kadar gezinti yolu boyunca deneyimlenen, aracı peçe ve çatı bahçesinin işgali aracılığıyla alınan görüşlerle vurgulanan, sakinlere sağlanan disiplinli bir coşku vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje, karakteri gereğinden fazla değişen bir sokak bağlamına tekil ve uyumlu bir bina formu sunarak Albatros Caddesi’nin kamusal alanına katkıda bulunmaya çalışıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Örtülü cephe, binayı okumak için kısıtlanmış bir maske sağlar ve bu sayede, yakın bağlamda başka bir yerde bulunmayan bir tür estetik angajmanı harekete geçirir. Genel yükseklik sempatik ve komşu binalarla tutarlı ve ince eklemler, bina sakinleri ve yoldan geçenlerle hümanist bir diyalog sağlamak için ölçeği bozuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

Mimarlar: Stüdyo Atölyesi

 

Yer: Miami, Avustralya

 

Baş Mimarlar: Rory Spence, Jonathan Nelson, Chris Knapp, Joel Hutchines

 

Alan: 912.0 m2

 

Proje Yılı: 2019

 

Fotoğraflar: Andy Macpherson

 

Üreticiler: Bosch

 

Proje Adı: 08 Albatros Cadde Evi

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir