Anadolu yakasının en önemli yaşam ve finans merkezlerinden biri haline gelen Ataşehir’de bölgenin önemli noktalarından birinde yer alan Ulugöl Otomotiv Ofis Binasına fonksiyonel, orijinal ve nitelikli bir mimari tasarım, Dinamik blok yapıyı ve bu bölgede birçok simgesel yeni nesil gayrimenkul projesine ev sahipliği yapacak zihinlerde kalacak olan bir cephe kimliğine dönüşmüştür.
Projenin ana tasarım kararları, sürdürülebilir, rasyonel ve düzenlenmiş bir yapı vizyonu olarak hareket ettirilecek ve kentteki çevrenin fiziksel verilerini analiz ederek şekilde standart ofis tipolojisini yeniden şekillendiriyorlardı. Bu sayede esnek bloklarla çok yönlülüğünün sağlanması, statik bir yapı göz önüne alınarak gevşeklik ve kompaktlık ilişkileri oluşturulması ve yeşil teraslar, ofis işlevleri ve toplu mekanlara sahip çalışanlar arasındaki sosyal etkileşimler arasında sinerji sağlanması amaçlanmıştır. . Ayrıca, günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olduklarını düşünerek, yeşil alanlar işyerlerine entegre edildi ve iş ortamının şeffaflığı geliştirildi.
Malzeme çeşitliliği ile cepheyi zenginleştirmek amacıyla teras iç yüzlerinde kırmızı kompozit paneller, binanın penceresiz duvarlarında taş tasarım seramiği kullanıldı. Ofis cephesinde, güneş ışınlarının net güneş panosu panelleri ve dikey elemanlarla güneşin olumsuz etkileri minimuma indirildi. Uludağ Otomotiv Ofis Binası’nın batı cephesinin zemin katında, 5 bodrum kat, bir zemin kat ve 10 normal kattan oluşan 14.600 m2 inşaat alanı bulunmakta olup, sergi salonu bulunan doğu cephesi ofis girişi olarak kullanılır. Bu bölgenin otoparklar ile bağlantısı, araba asansörleri vasıtasıyla gerçekleşti.

Proje bilgisi
Mimarlar: Tago Architects
Yeri: İstanbul, Türkiye
Üreticiler: Alucobond, EPRO, KALE SERAMİK
Yıl: 2015
Türü: Ofis binası
Fotoğraflar: Gürkan Akay

Kaynak: www.arch2o.com
Çeviri: Mimdap



























1 Yorum
nergis kılıçbay
Başarılı bir kütle organizasyonu ile bina farklılaşmış ve diğerlerinden ayrılmış. Tebrikler.