Tasarım: Office Winhow

Amsterdam Eski diseksiyon laboratuvarı, beş yıldızlı otele dönüştürüldü

 

 

 

 

 

Editör: Ronnie Weessies

 

 

 

 

 

 

Amsterdam Üniversitesi’nin başkent Mauritskade’deki eski diseksiyon laboratuvarı Office Winhov tarafından tasarlanan, beş yıldızlı bir otele dönüştürüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oosterpark tarafında, anıt bir uzantı ile genişletildi; yer altında kapalı otopark, ofis alanları ve personel lokantası gerçekleştirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1909 diseksiyon laboratuvarı ilk olarak mimar Bernard Springer (1854-1922) tarafından tasarlandı. Örneğin bitişikteki Tropenmuseum gibi, binanın Mauritskade’de resmi bir cephesi ve arkadaki üç kanadı parka doğru uzanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yıllarca boş kalan yapı, asıl işlevini kaybederek otel olarak yeniden işlevlendirilmiş. 120 odalı bir otel için daha önceki bir plan suya düştü, ancak yeni operatör Cushions sonunda binada Park’ta 88 odalı beş yıldızlı Hotel Maurits’i kurdu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Office Winhov, daha az oda seçiminin niteliksel değerlendirmelerden kaynaklandığını bildirdi. Amsterdam merkezli firmanın kurucu ortağı ve ortağı Uri Gilad, “Bu, belediyenin ve müşterinin bu binaya daha kamusal bir karakter verme ve binadaki anıtsal alanlara saygı gösterme arzusunu gerçekten yansıtıyor” dedi.

 

 

 

 

Otel parkta daha fazla duracak

 

 

 

 

Oosterpark genişlemesinin bir parçası olarak, binanın yanındaki çitler de ortadan kalktı ve mülkün kanatları daha çok parkın içine girdi. Bu tarafta inşa edilen uzantı, otelde kalmayanların da ağırlandığı bir brasserie içermektedir. Ancak bitkilendirme ve yükseklik farkları ile parktan doğal bir ayrım yaratılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzantı, mevcut batı kanadına karşı inşa edilmiştir. Bu kanat daha sonra eklendi ve Office Winhov’a göre cephe daha düşük kaliteli malzemelerden oluşuyordu. Uzantının pencereleri, anıttakine benzer şekilde gruplandırılmış ve aynalanmıştır. Ancak, yeni bina mevcut bölümden açıkça ayırt edilebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuğlalar eski binadakiyle aynı boyut ve renk tonuna sahiptir, ancak “yeni”yi vurgulamak için daha derin renkli ve daha nüanslı bir Petersen tuğlası seçilmiştir. Duvara da kendi rahatlığı verildi. Ayrıca, binanın geri kalanında olduğu gibi, tepedeki uzantıya da taçlandırılmış, ancak çağdaş bir varyant verilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

36 AĞAÇ

 

 

 

 

 

Kapalı otopark, ofis alanları ve personel restoranının bulunduğu yer altı bölümü, özellikle yapının bir metre toprak ve 36 büyük ağacı desteklemek için güçlendirilmesi gerektiğinden, büyük bir mühendislik sorunuydu. Office Winhov’un proje mimarı Rick Bruggink, “Peyzaj belediye ile istişare içinde oluşturuldu. Ve şimdi otel arazisinin nerede bitip parkın nerede başladığını gerçekten söyleyemezsiniz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peyzaj mimarı Thijs de Zeeuw, proje için, kuşların kalmak için gönüllü olduğu açık bir kuşhane gibi, mülke daha fazla flora ve fauna davet eden birkaç nokta geliştirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İç mekan

 

 

 

 

 

 

Mevcut iç mekanda, koridorlardaki sırlı tuğla duvarlar ve eski müze salonundaki kafes yapılar ve etkileyici alan öne çıkan özelliklerdi. Bu unsurlar görünür ve atmosferik kaldı, ancak aynı zamanda otel zincirinin daha yumuşak iç mekânlarıyla dengelendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eski müze salonu bir zamanlar dünyaca ünlü anatomi müzesi Vrolik’i barındırıyordu, ancak Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezi’nin AMC konumuna taşındı. Onun yerine salon, her tarafı park manzaralı bir restorana ev sahipliği yapıyor. Maurits at the Park’ın içi, Studio Linse ile işbirliği içinde tasarlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017’de Team V Architecture tarafından tasarlanan Hotel Arena, Oosterpark boyunca açıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaziyet Planı

 

 

 

 

 

Plan

 

 

Üst Kat Planı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archello

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir