Tasarım:  APPELL arkitektkontor

Bu proje , Stockholm’ün hemen kuzeyindeki bir belediye olan Sollentuna’nın kano ve tur pateni kulüpleri için göl kenarındaki üç küçük binadan oluşmaktadır .

Binalar, doğaya ve dış mekanlara hizmet ve erişim sağlayan uzun süredir devam eden İsveç kamu binaları geleneğini sürdürüyor. Projenin amacı bir buluşma yeri yaratmaktı. İnsanlar pazar yürüyüşlerinde uğrayıp kafede kahve içebilmeli. Okul sınıfları burada beden eğitimi dersi verebilmelidir. Sporcular hem elit hem de amatör olarak iyi olanaklara sahip olmalıdır.

 

Üç bina, gölün ve Södra Törnskogens Doğa Koruma Alanı’nın huzurlu manzarasına sahip bir açık alanı çevreliyor. Göle bakan teras ve iskeleler, kanocular ve patenciler için suya erişim sağlıyor. Ana binada kafe içeren bir kulüp odası, küçük bir kiosk, saunalı soyunma odaları, paten kiralama ve spor salonu bulunmaktadır. Batı cephesi boyunca hava koşullarına karşı koruma ve binanın girişlerine erişim sağlayan bir pasaj uzanıyor.

Tüm iç duvarlar, binaya sıcak ve rahat bir atmosfer kazandıran rendelenmiş ladin tahtalarla kaplanmıştır. Kulüp odasındaki pencereler ve camlı çift kapılardan göl manzarası görülmektedir. Pratik nedenlerden dolayı cam kapıların dış kısmında ahşap panjurlar bulunur.

Plan

 

Görünüş

Diğer iki binada kano ve ekipmanlar için ısıtılmamış depolama alanı bulunmaktadır. Kanoların boyutları ve depolama yöntemleri, binanın boyutu ve konfigürasyonu için parametreler vermiştir. Ön cephelerde verimli depolama ve kanoların içeri ve dışarı taşınmasını kolaylaştırmak için geniş kapılar bulunmaktadır.

 

Her üç bina da, prefabrik zıvana ve oluklu CLT panellerinden yapılmış konsollu çatı plakaları ile yerinde inşa edilmiş geleneksel bir ahşap yapıya sahiptir. Çatılar, dayanıklı çinkodan yapılmış oluklar ve iniş boruları gibi bağlantı parçaları ile basit bir çatı kaplama keçesi kaplamasına sahiptir. Ahşap cepheler, çevredeki suyun ve yeşilliklerin renklerini yansıtan sakin bir maviye boyanmıştır. Detaylandırma kesin fakat basittir ve marangozlar tarafından şantiyede gerçekleştirilecek şekilde uyarlanmıştır.

Proje Bilgisi:

Kaynak: Arch Daily

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir