Tasarım: Le Architects Studio
Tek seferde planlanan ve tamamlanan çoğu Çin ortaokulunun aksine, jinhong orta okulu zamanla büyüyen ve değişen bir okuldur. Bu nedenle, gymnasium kampüste aynı öne çıkan konuma sahip değildir. Çoğu okul gibi kampüsün güneybatı köşesinde yer almaktadır.

Stadyumun batı cephesi duvar, kuzey cephesi, doğu cephesi ve güney cephesi mevcut yapılara yakın, sadece kuzeydoğu cephesi nispeten açık, basketbol sahasına bakıyor.

Tasarımcı, çevredeki çevrede, örtük ve ölçülü mimari formu seçti. Kuzeye bakan yollar ve kuzeydoğuya bakan kurslar, bir inziva platformu ve çevredeki mekânsal ilişkiye ve insan akışına cevap vermek için adımlar oluşturuyor.
Birinci kattaki yüzme havuzu batı holünden girilir. Öğretim binasına yakın olduğu için giriş salonun kuzey ve güney taraflarında yer almaktadır. Öğretim binasına bakan taraf, bir dağ taslağı gibi görünen içi boş tuğla duvar olarak tasarlanmıştır.

İkinci kattaki basketbol salonu, büyük basamağın kuzeydoğu tarafından girilir. Yola çok yakın olduğu için, sadece insan akışına uyum sağlamakla kalmayıp aynı zamanda uzay ortamının bir parçası haline gelmesi için adım için karmaşık bir değişim ve yükseklik tasarımı gerçekleştirdik.

Spor salonunun birinci katı yüzme havuzu, ikinci katı ise basketbol salonudur. Tasarımcı, binanın enerji tasarrufunu göz önünde bulundurarak yüzme havuzunu kapalı, klimalı bir alan olarak tasarladı. İkinci kattaki basketbol sahası, giydirme duvar ve çatı penceresinden doğal bir hava sirkülasyonu oluşturan klimalı olmayan bir alandır.

Dış duvar inşa etmek kırmızı tuğlayı KULLANIR, genellikle jin hong okul perde duvar parçası için kullanılır geniş alanın kalınlaşan güneş plakasını KULLANIR.

Bir yandan iç mekan güneş ışığını daha tüylü hale getirir, diğer yandan göz kamaştırıcı ışıkla basketbol sahasının önüne geçer, güneş paneli benzersiz yayma etkisi, inşaatın kasvetli kuzey cephesi için kabul edilemez olmasını sağlar, parlak ve çekici sunar.

Okulun gereksinimlerine göre iç tasarım, maliyetten olabildiğince tasarruf ettirebilir ve daha az bakım sağlayabilir. Mimari mekân ve yapının güzelliğine odaklanarak mimari malzemeler ve dil ile tasarlıyoruz.

Proje Bilgileri:
Mimarlar: Le Architects Studio
Tasarımcılar: Hongbo Li, Panjun Wang, Mingxing Xia
Yer: Çin
Alan: 5683.7 m²
Yıl: 2018
Fotoğraflar: Elvin
Üreticiler: 拜耳

Kaynak: www.arch2o.com


