Fecomércio Genel Merkezi, ikili rolleri bünyesinde barındıran binaların yaratılmasını savunuyor: hem eserler hem de manzaralar olan, aynı anda açık alanlar sunan, koruma ve rahatlama sağlayan yapılar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çevrenin insanlık tarafından dönüştürülmesi, doğal dünyayla etkileşimi ve günlük aktivitelere hitap eden alanlar oluşturması, insan çabasının özüdür. Bu arayışta insanoğlu, doğal ortamda değişikliklere neden olur, yapılar kurar ve ustaca eklemeler tasarlar. Bu müdahale, doğa ve yapaylık arasındaki etkileşime ilişkin derin bir düşünceye yol açıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje, Porto Alegre’nin kuzeyinde yer alan 15 hektarlık bir arazide yer almaktadır. Porto Alegre şehrinin kentsel dokusu ile komşu metropol bölgesi arasında bir sınır alanını temsil eder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fecomércio Tasarım Konseptinin Genel Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu proje, çevre ile kent arasındaki ilişkiyi, doğa ile sanatın bir arada varoluşunu yorumlama çabasını ifade ediyor. Aslında, Fecomércio Sistemi tarafından örneklenen ölçekte bir müdahale, yakın çevreyi gençleştirme, canlandırma ve geliştirme potansiyeline sahiptir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu konseptin gücü göz önünde bulundurulduğunda, planlanan alanların önemli bir kısmının yalnızca kullanıcılar ve işbirlikçileri tarafından değil aynı zamanda yerel topluluk tarafından da paylaşılabileceği öne sürülüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu Sorunu Çözmek İçin İkili Bir Yaklaşım Gerekliydi

 

 

 

 

  1. Programın, şehir ve yerel topluluk için güçlü bir kimlik geliştiren ve böylece kurumun bir araya gelme, etkileşim, etkileşim alanı olarak kavramını güçlendiren, “Fecomércio” markalı, farklı bir yer yaratma fırsatı olarak yorumlanması, Binaların çokluğuna veya onunla ilişkili kurumsal bağlantılara bakılmaksızın kullanıcıları ve çalışanları için sosyalleşme ve sosyalleşme. 

     

     

     

    2. Kullanıcıların, işbirlikçilerin ve yerel topluluğun uzun süreli mevcudiyetine yönelik alanların, çevresel hassasiyetlerin olduğu bir bölgede yer alsalar bile kurumsal güvenlik kavramını koruyarak daha yüksek bir seviyeye yükseltilmesi gerektiği önerisi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çözüm olarak tasarımda, üzerinde ana binaların yer alacağı, +3.00 metre yüksekliğe sahip, “podyum” formunu benimseyen yatay bir garaj yapısının oluşturulması öngörülüyor. Bu temel, bir park tesisi olarak hizmet vermenin ötesinde kompleksin teknik ve hizmet alanlarını da kapsayacaktır. Bu, uzun vadeli sakinlere bölgesel peyzajın ve öngörülen açık alanların geniş manzaralarını benimseme ayrıcalığını verecektir. Bu yapının çatısı, arazinin doğu kesiminde yer alan önerilen parka kadar uzanan peyzaj alanına dönüştürülecektir. Bu dönüştürücü çaba, yeni bir topografyanın – ustaca hazırlanmış bir yapay kabartmanın – başlangıcını etkili bir şekilde temsil ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+8,00 metreye yükseltilmesi öngörülen Birlikte Yaşam Merkezi, inşa edilen kompleks içinde birleştirici unsur rolünü üstleniyor. Açık bir kamusal alan niteliğine sahip olan bu önemli aks, hâlihazırda inşa edilmiş olan İdari Binanın yanı sıra gelecekte inşa edilmesi planlanan Eğitim Merkezi ve Etkinlik Merkezi de dahil olmak üzere her binanın koridorları için bir giriş odası işlevi görüyor. Kuzey cephesinde yapının dengesi ana giriş noktasını belirliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Açık kat planlarındaki iş faaliyetleri için tasarlanan idari kule, güney cephesine bitişik büyük bir merdivene sahiptir . Bu mimari özellik, hizmet verdiği her katta büyüleyici manzaralar sunmanın yanı sıra, bina genelinde dikey yaya dolaşımını da ön planda tutuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi :

 

 

 

 

 

Mimarlar : Estúdio 41

 

 

 

 

 

Alan : 37324 m²

 

 

 

 

 

Yıl : 2020

 

 

 

 

 

Fotoğraflar : Leonardo Finotti , Eron Costin

 

 

 

 

 

Üreticiler : Interface, Alcoa, Açograde, Belgo, Cassol, Cebrace, Concremold, Coral, Deca, Ecotelhado, Fabpisos, Gail, Herman Miller, Hunter Douglas, Knauf, Lumicenter, Medabil, Neorex, OWA, Perfilor, +9

 

 

 

 

 

Yapısal Proje : Vanguarda

 

 

 

 

 

İklim Tesisatları : Sistema Engenharia

 

 

 

 

 

Peyzaj : Meta Arquitetura

 

 

 

 

 

Akustik Danışmanlar: Animacustica

 

 

 

 

 

Sorumlu Mimarlar : Emerson Vidigal, Eron Costin, Fabio Henrique Faria, João Gabriel Rosa, Dario Corrêa Durce, Martin Kaufer Goic

 

 

 

 

 

Proje Ekibi : Alexandre Kenji, Fernando Moleta, Moacir Zancopé, Junior Rafael Fischer

 

 

 

 

 

Müşteriler : Fecomércio, Sesc e Senac – RS

 

 

 

 

 

Elektrik ve Hidrolik Projeler : Eduardo Ribeiro

 

 

 

 

 

Şehir : Porto Alegre

 

 

 

 

 

Ülke : Brezilya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir