Tasarım: Studioninedots

 Utrecht demiryolu deposunu topluluk merkezine dönüştürüyor

Editör: jon Astbury

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hollandalı mimarlık ofisi Studioninedots, Utrecht’teki eski bir demiryolu deposunu Bovenbouwwerkplaats adlı ortak çalışma ve topluluk alanlarından oluşan bir kümeye dönüştürdü.

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. yüzyılın başlarından kalma binanın “hamlığını ve zarafetini” kutlamak isteyen Studioninedots, ihmal edilmiş tuğla ve çelik yapısını restore etti, ancak orijinal donanımlarını ve malzemelerini açıkta bıraktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Studioninedots, Utrecht’teki eski bir demiryolu deposunu dönüştürdü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenbouwwerkplaats, Space Encounters, Mees Visser ve Zecc Architecten’in eklektik şehir evleri ve apartman bloklarını içeren Studioninedots tarafından yeni bir geliştirme olan Wisselspoor’un merkezinde yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Mahalle hizmetleri, topluluk grupları ve yerel girişimciler, bölge için yeni, merkezi bir merkez oluşturmak üzere binayı işgal etmeye davet edilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 Bovenbouwwerkplaats, Wisselspoor gelişimi içinde oturuyor

 

 

 

 

 

 

Stüdyo, “Normalde bir alana yayılmış olan çok çeşitli tutkuları ve işlevleri Bovenbouwwerkplaats’ta birleştirerek, her şeyin olabileceği küçük ölçekli bir kentsel çekirdek oluşuyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

“Mevcut çatının altında, yeni mahalle tesislerine ve yaratıcı girişimcilere ev sahipliği yapacak bir açık alan yarattık” diye devam etti. “Alan, duyuları harekete geçirirken, kullanımıyla ilgili kendi yorumunuzu da davet ediyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delikli bir metal hacim çatıdan dışarı çıkar

 

 

 

 

 

 

 

Deponun merkezinde, orijinal binanın çatısından çıkıntı yapan delikli bir metal “perde” ile sarılmış, 175 paylaşılan araba ve bisiklet için bir “hareketlilik merkezi” var.

 

 

 

 

 

Bu merkezi formu çevreleyen, topluluk için endüstriyel zemine yerleştirilmiş ve büyük pencerelerden peyzajlı bir bahçeye bakan bir dizi esnek alan vardır.

 

 

 

 

 

 

İç mekan, açıkta kalan çelik kafes kirişlerle desteklenen zikzaklı çatıdaki büyük çatı pencerelerinden doğal ışıkla dolup taşıyor.

 

 

 

 

 

 

Studioninedots, “Dönüşümümüz, eski deponun iskeleti, çatıları, dış cephesi ve detayları gibi tüm endüstriyel niteliklerini geri kazandırıyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deponun yapısı korunmuştur.

 

 

 

 

 

Stüdyoya göre, çıkıntılı metal eleman, gün boyunca farklı ışıkta görünümünü değiştirmek için tasarlanırken, bina için benzersiz bir kimlik oluşturmaya yardımcı oluyor.

 

 

 

 

 

 

 

Stüdyo, “Perde, gün boyunca ve mevsimler boyunca binanın görünümünü sürekli yeniliyor” dedi. Bouvenbouwwerkplaats, geniş çevresinden Wisselspoor’un yeni simgesi olarak tanınabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Orijinal detayları açıkta bırakılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

Studioninedots, 2011 yılında Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut ve Metin van Zijl tarafından Amsterdam’da kuruldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stüdyonun yakın tarihli diğer projeleri arasında, Amsterdam sahilinde basamaklı bir sosyal konut bloğu ve Hollanda’nın Hilversum şehrinde 1970’lerden kalma bir ofis binasının dönüştürülmesi yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf Sebastian van Damme’ye ait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir