Mimar: Cambridge Seven Şirketi

Rengârenk, geometrik bir bobin, çocuklara ve ailelerine çok büyük bir mağazanın kapılarını açıyor.

Yenileme ve dönüşüm projesi Cambridge Seven Şirketi tarafından yapılan Boston Çocuk Müzesi, 19. yüzyıldan kalma, turuncu tuğlalı yapının, renkli geometrik elemanlarla birleşimiyle oluşmuş bir su kenarı binası.

2070 metrekarelik metal ve cam ilavesiyle tasarlanmış olan binanın eki ile eski bina birbirlerine 3 katta da bir cam omurga üzerine oturmuş, ince köprülerle bağlanmış. Yapılan eklentilerde yoğunluklu olarak camın kullanılmış olması, bir yandan çok sert bir görünüm arz eden cepheden bir tür kopuşu simgelerken, diğer yandan da iç ve dış mekân arasındaki bağlantıyı kuvvetlendiriyor.

Müzedeki hareketlilik, genel anlamda ilk üç katta toplanmış durumda. Devasa büyüklükteki, camdan duvarlar, lobiye doğru açılmak suretiyle, iç mekânla dış mekân arasında akış yaratıyor.

Proje, Leed Gold sertifikasını alıp, Boston’da bu sertifikaya sahip ilk bina olmayı bekliyor. Sürdürülebilir tasarıma dair elemanlar, çevre kirliliğini etkilediği gibi, binayı da fazla ısınmadan koruyor. Ek olarak binanın bir sergi gibi de kullanılması düşünülüyor.

Kaynak: Archrecord
Çeviri: mimdap

3 Comments

  1. yenileme dendiğinde genelde sorun çıkıyor. ama güzel örnekler olduğunu buradaki gibi görmek lazım

  2. çok iyi. yaklaşım, sorunları çözme biçimi, abartısız duyarlılık etkileyici. bizde bu tür bir iş bir mimari büroya gelse bu yapılanlar büroyu da müşteriyi de tatmin etmez, bir azlık hissi ortaya çıkar. daha fazla birşey eklemek istenir. bir kuzudan birkaç post…

  3. Yenileme ile hayati fonksiyonlar bugünün anlamlarını kazanmışlar. Fazla takıntısı olmayan bir düzenleme ve bence Boston’da anıt kurulu yok. Bir çok şey rahatça yapılabilmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir