Tasarım: Feilden Clegg Bradley Stüdyoları
Feilden Clegg Bradley Studios tarafından tasarlanan Warwick Üniversitesi Sanat Fakültesi Binası , farklı bölümleri ve okulları tek bir yapıda bir araya getirerek işbirliğini ve ekip çalışmasını teşvik ediyor. Bina, sanatsal etkileşim, ilham verici işbirliği, yenilik ve yaratıcılık için bir merkez görevi gören geniş, davetkar ve uyarlanabilir alanlara sahiptir.

© Hufton+Crow

 Tasarım Konsepti

Yapı, park benzeri bir atmosfere sahip kampüsün merkezinde çevresiyle uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Doğal ışık alan ve merkezi bir merdivenin etrafında düzenlenmiş, sahadaki olgun ağaçlarla çevrili dört pavyondan oluşuyor . Warwick Üniversitesi’nin binasının kapladığı alan mevcut meşe, çam ve kavak ağaçlarını koruyacak şekilde ayarlandı ve basamaklı ve kranklı bir yapıya sahip. Binanın kütlesi sitenin rotalarını takip ederek, kütüphane, merkezi öğretim binası ve Sanat Merkezi arasında hareket edenleri karşılayan, dirsekli bir çıkıntı sunan kıvrımlı bir form yaratıyor.

Zemin Kat Planı

  1. Kat Planı

Warwick Üniversitesi binasının zemin katı, sergiler, sosyal öğrenme ve kafe faaliyetleri için kamusal alanları kusursuz bir şekilde entegre edecek ve kamusal alanı etkin bir şekilde tesisin kendisine doğru genişletecek şekilde tasarlandı. İç sokak, birbirine bağlı boşluklardan süzülen doğal ışıkla aydınlatılan, yapının içinden geçen bir yoldur. Bu dinamik cadde aynı zamanda oditoryumlar, tiyatro gösterileri ve ona bağlı sinema alanları için de bir mola alanı görevi görüyor. Ek olarak, performansların veya sergilerin tüm zemin kat boyunca genişlemesine olanak sağlamak ve alana daha fazla esneklik kazandırmak için esnek, hareketli duvarlar dahil edilmiştir.

© Hufton+Crow

Warwick Üniversitesi Binası, tipik atriyumun yerini alan benzersiz bir ahşap merdivene sahiptir. Merdiven stüdyolar, sergiler ve etkinlikler için farklı alanların etrafında dolanıyor. Bunu, Warwick Üniversitesi binasının ana yolu boyunca sanat eserleri, el yazmaları ve eski koleksiyon parçalarının sergilendiği bir ‘Meraklar Dolabı’ olarak düşünün. Üstelik çeşitli departmanlar arasındaki beklenmedik karşılaşmalar ve işbirlikleri için mükemmel bir yerdir.

© Hufton+Crow

Bu binada seminer odaları ve bölüm mekanları tipik üniversite binalarında olduğu gibi farklı katlardan ayrıdır. Bunun yerine, planın merkezinden çıkan kare ‘küme’ taban plakaları halinde gruplandırılmışlardır. Bu düzenleme kalıpları kırıyor ve her katta akademik çalışma alanı ve öğretim alanlarının bir karışımını sağlıyor. Amaç, insanları binanın her köşesini ve burağını keşfetmeye teşvik ederek farklı disiplinler arasındaki işbirliğini teşvik etmektir. Ek olarak, akademik alanlara yakın öğretim alanlarına sahip olmak, bölümlerin gelecekte genişlemesi durumunda uyum sağlamayı kolaylaştırır.

© Hufton+Crow

Küme kat planı, geleneksel büyük, heybetli bina düzenine akıllı bir alternatiftir. Fakültedeki farklı bölümler ve okullar için tanınabilir ‘akademik mahalleler’ oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Her departman kümesi, bireyler ve ekip çalışması için özel ofisler ve ortak açık alanlardan oluşur. Her mahallenin, insanların okuyabileceği, toplantılar düzenleyebileceği ve işlerini yapabileceği merkezi bir açık ‘Akademik Stüdyo’ olduğunu hayal edin.

Eskiz

Her bölüme benzersiz bir kimlik verirken, akademik alanların girişlerine sosyal öğrenme alanlarını stratejik olarak yerleştirerek öğrenci deneyimini geliştirmek için önemli çabalar gösterdik. Warwick Üniversitesi’nin binası FCBStudios tarafından tasarlandı ve Bowmer + Kirkland ve yönetici mimarlar MCW tarafından inşa edildi. Ayırt edici şekli ve dokulu pişmiş toprak dış cephesi, onu kampüste göze çarpan bir simge yapı haline getiriyor . Çarpıcı görünümü dikkat çeker ve daha fazla insanı sanata ilgi duymaya teşvik eder.

© Hufton+Crow

Proje Bilgileri: 

Mimarlar: Feilden Clegg Bradley Studios
Alan: 13260 m²
Yıl: 2021
Fotoğraflar: Hufton+Crow
Üreticiler: Technal, Interface, Auditorium Services, Camira, Lacker, Mosa, NBK Kuzey Amerika, Planet Partitions, SonaSpray
Acoustics Danışmanlar: Buro Happold / RSK Akustik
Peyzaj Müteahhitleri: Mcdermotts, LUC
İnşaat Müteahhidi: Mcdermotts, Arup
Cephe Müteahhidi: Keyclad Ltd
Peyzaj Mimarlığı: Nagan Johnson / Arazi Kullanım Danışmanları
Proje Mimarı: David Harrris
Müşteri: Warwick Üniversitesi
Maliyet Danışmanları: Turner & Townsend
Site Konsepti: Üniversite Sermayesi Projeleri
Cephe Danışmanı: Montresor Partnership
İç Doğramacılık: Bespoke Building and Marangozluk Projeleri Ltd
Tiyatro Danışmanı: Charcoalblue LLP
Sinema Enstrümanları: Torpedo Factory Group
Şehir: Warwick
Ülke: Birleşik Krallık

Kaynak: www.arch2o.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir