Asma Bahçeleri Evleri Satış Ofisi
Tasarım: Metin Kılıç ve Dürrin Süer

Asma Bahçeleri Evleri Projesi’nin satış ve tanıtım ofisi olarak planlanmış olan bu yapı, asma bahçeleri bağlamı ile düşünülüp % 50 eğimli bir zemine ve dikkat çekici bir konumda düşünülmüştür.
Asma Bahçeleri Evleri Satış ve Demonstarion Ofis İnşaatı bir gecekondu dönüşüm alanında yeni bir kimlik oluşturma esasıyla bölge üzerine çok hızlı bi şekilde olmak üzere toplam20 gün içinde tamamlanmıştır.
Tasarımın amacı ofisin yerleşim alanında kalıcı değişiklikler yapmadan asgari kazı yaparak, geçici bir yapı oluşturmaktır. Bu nedenle yapı yere teğet yerleştirilmiştir. Bina amacına hizmet ettikten sonra muhtemelen başka bir yere transfer edilecektir.
Asma Bahçeleri Satış ve Tanıtım Ofisi, asıl inşaat alanında kullanılacak (Asma Bahçeleri Evlerinde) malzemelerin detaylarını test etmek için fırsat sunuyor ve genel projenin detaylarının anlatıldığı bir mekanı oluşturuyor.

Sonuç olarak, bu ofis içinde yüklenicilerin yöntemlerinin anlatılması, projenin çeşitli kullanımlarıyla tartışılması ve test edilmesi, kullanılacak malzemelerin numunelerinin proje alanında görülmesine olanak veren bir işlevi yükleniyor.

Binanın Formu deniz ve vadi yönünde üç adet benzer yapı kütlesinin tekrarından oluşuyor. Bina cephesinin denetimli şeffaflığı ve cam perde duvarlardan dışarı bakıldığında, ziyaretçilere kendilerini vadi üzerinde olma duygusu hissettiriyor.
Tasarım: Metin Kılıç ve Dürrin Süer
Yer: Narlıdere, İzmir , Türkiye
Mimarlar: Metin Kılıç, Dürrin Süer
Tasarım Ekibi: Damla Duru, Merih Feza Yıldırım, Serdar Uslubaş, Ali Can Helvacıoğlu, Burak Bako
Proje Yılı: 2012
Proje Alanı: 134 m²
Fotoğraflar : Erdal Gümüş
Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap














1 Yorum
Aliye Sertanlı
değişik ve pejoratif. başka yere taşınması… gibi cümle biraz bana garip geldi. bu yapı aynı tür bir manzara için geçerli olabilir sadece.