Üniversitenin Melbourne’deki parçalanmış Burwood Kampüsü’nü birleştirmek için Woods Bagot’un Deakin Hukuk Fakültesi Binası, heykelsi ve kıvrımlı bir öğrenme ortamı sunuyor.Yapı, Elgar Yolu Bölgesi’ne bir yol gösterici ve geçit görevi görerek bir yönlendirme noktası, yol bulma ve gelişmiş bir kampüs deneyimi sağlıyor. Deakin Hukuk Fakültesi Binasının ilgi çekici geometrisi, içinde barındırılan öğrenme alanlarının yaratıcı karışımından geldi. Her oda farklı yeni bir öğretim tarzına hitap ediyor ve böylece geleneksel konferans salonunun yerini alıyor .

© Peter Bennetts

Tasarım Konsepti

Yapı, öğrencilerin öğrenme modları arasında akıcı bir şekilde hareket etmelerine olanak tanıyan, resmi-gayri resmi sürekliliği kapsayan, esnek, medya açısından zengin beş öğrenme alanına sahiptir. Teknoloji barları, grup bölmeleri ve bireysel alanlar etkileşimi, işbirliğini ve özel çalışmayı teşvik eder.

© Peter Bennetts

 

 

 

İki seviye, kampüste öğrencilerin dinlenmesi ve derinlemesine düşünmesi için belirlenen yerler de dahil olmak üzere, yalnızca öğrenci desteğine ve sağlık ve sağlıklı yaşam hizmetlerine ayrılmıştır. Bina ile Gardeners Brook Rezervi arasında yer alan Wellness Garden, yerel bitkiler, taşlar, yeniden yapılandırılmış bir dere ve katmanlı oturma yerleri ile doludur. Beşinci kattaki kış bahçesi ise  dikey bitki duvarı ve tavandan tabana cam panjurlarla tamamlanmış, ağaçların üzerinde yüksek bir alan sunuyor. Daha büyük üç deneysel Premier Öğrenme Alanı, geleneksel öğrenme tipolojilerini bozuyor: geniş, katmanlı bir sunum alanı, sunum modunda olmadığında işbirliğine dayalı bir alan olarak işlev görecek şekilde tasarlanmıştır; büyük grup çalışma alanları,  zaman çizelgesi belirlenmediğinde resmi olmayan öğrenme alanları olarak işlev görebilir.

 

© Peter Bennetts

 

Ana doğrusal öğretim kanadından yola çıkan ve kavisli organik çıkıntılar olarak eklemlenen Premier Öğrenim Alanı, çinko ile kaplanmıştır ve kavisli organik çıkıntılar olarak eklemlenmiştir. Her biri alanın dalgalı coğrafyasına bir tepkidir; öğrencileri enerjik bir şekilde alan boyunca iter ve bölgenin farklı bir görüntüsünü çerçevelemek için yukarı doğru spiral çizer. Hukuk fakültesi alanı, üniversitenin Burwood Kampüsü’nün kuzeybatı ucunda yer alır ve kampüsün geri kalanından bir nehirle ayrılır.

Hukuk Binasının inşaatı sırasında Elgar Yolu Bölgesine bağlantı sağlamak için yeni bir bağlantı köprüsü inşa edildi. Planlanan köprü tasarımının bilincinde olan Woods Bagot, bu kısıtlamayı binanın bir kampüs aracısı, kamusal alan için organizasyonel bir çerçeve ve kampüs altyapısının bir uzantısı olarak hizmet etmesi için bir fırsat olarak gördü. Binanın dramatik formu ve ışıltılı maddiliği, bir tür yön bulma işlevi görüyor, öğrencileri bağlantı köprüsünden geçiriyor ve daha önce var olmayan bir kampüs geçiş kolaylığı sağlıyor.

© Peter Bennetts

 

 

 

 

 

Woods Bagot, on yıl içinde kampüse eklenen ilk önemli genel amaçlı öğrenme ve öğretme alanı olarak üniversitenin pedagojileri geliştirmeye olan bağlılığını temsil eden bir öğrenme dönüm noktası geliştirdi. Binanın önemi, bir kampüs katalizörü ve üniversitenin Elgar Yolu Bölgesi’ndeki dikkat çekici giriş noktası olarak sınırlarının çok ötesine uzanıyor.

 

 

 

Proje Bilgisi:

Mimarlar:  Woods Bagot
Alan:  18350 m²
Yıl : 2020
Fotoğraflar: Peter Bennetts
Üreticiler:  Autex, Interface, Axona Aichi, Ihreborn, JSB, Jardan, Knauf, Kvadrat, Laminex, Light project, Lotus, LuxFX, Maharam, Swiss Design, Tacchini, Thinking Works, This Weber, VMZINC, Versalux, Walter Knoll
Peyzaj : Aspect Studios
Sorumlu Sorumlu : Sarah Ball
Tasarım Müdürü:  Bruno Mendes
Tasarım Lideri:  Jordon Saunders
Proje Mimarı:  Brad Holt
Proje Ekip Üyeleri : Bolun Chen, Clare Debney, Matt Si, David Ley, Fernanda Eusebio, Stuart Patterson, Jo Dane, Albert Fravel, Caitlin Murray, Kenneth Chou
Şehir :  Burwood
Ülke :  Avustralya  
Kaynak: www.arch2o.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir