Greenwich, Connecticut’ta bulunan Bruce  Müzesi ,  çok disiplinli koleksiyon ve sergi programı aracılığıyla bilimi, doğa tarihini ve sanatı birleştiren bölgesel bir kültür organizasyonudur.2014 yılında Bruce Müzesi, kurumu geleceğe taşımak için ülke çapında bir tasarım yarışmasının teşvik ettiği bir canlandırma projesi başlattı. Tasarım ekibi, müzenin gereksinimlerini daha iyi anlamak ve müzenin bir topluluk kaynağı olarak işlev görmesini sağlamak için yarışmadan sonra kapsamlı bir ön programlama araştırması gerçekleştirdi.

© Tim Hursley; Michael Biondo

 Tasarım Konsepti

Biten proje, 32.500 metrekarelik mevcut müze binasının kapsamlı bir şekilde yenilenmesi ve 42.000 metrekarelik genişlemeden oluşuyor. Koleksiyonların saklanması için daha fazla alan, hem kalıcı hem de geçici sergiler için genişletilmiş galeri alanı ve  Müze için yeni bir halka açık giriş lobisi ve  konferans salonu sunuyor . Üç katlı bu ekleme, binanın mevcut boyutunu iki katından fazla artırıyor ve geniş galeriler, açık dolaşım ve Müze’nin genişleyen koleksiyonunu barındıracak yeterli sergi, depolama ve arşiv alanıyla sıcak, davetkar bir ziyaretçi deneyimi sağlıyor.

© Tim Hursley; Michael Biondo

Müzenin yeni alanları, açıldığı günden bu yana hızla çeşitli etkileşimleri kendine çekti. Kafe, hediyelik eşya dükkanı ve iki kat yüksekliğindeki lobi bir araya gelerek ışık dolu, havadar bir ortak alan yaratıyor. Artık yeni konferans salonunda halka açık konferanslar ve resepsiyonların yanı sıra topluluk etkinlikleri ve kutlamalar da yapılıyor.

© Tim Hursley; Michael Biondo

 

 

Müze artık kalıcı ve değiştirilebilir yeni galerileri sayesinde iddialı yeni sergiler düzenleyebiliyor ve öğretme ve etkileşim olanakları sunabiliyor. Bruce Müzesi’nin genel müdürü Robert Wolterstorff, “Topluluğu daha önce hiç olmadığı kadar hoş karşılama yeteneğine sahibiz” diyor. “Geçmişte kalıcı koleksiyon galerilerimiz yoktu.” Müze, bu alanları oluşturarak yerel koleksiyonerler tarafından nazikçe bağışlanan parçaları sergileyebilecek ve diğer koleksiyoncuları da aynı şeyi yapmaya teşvik edebilecek.

© Tim Hursley; Michael Biondo

Tasarım konsepti büyük ölçüde doğal gün ışığına dayanıyordu. İç alanlar, cephe açıklıklarından gelen ışıkla dolduruluyor  ve koleksiyon galerilerine girildiğinde yoğunluğu giderek azalıyor. Tasarım ekibi, Connecticut kıyı şeridindeki taş ocakları örnek alınarak modellenen, dökme taş ve camdan yapılmış ince çizgili bir cephe oluşturmak için alanın kendine özgü jeolojisini ve çevredeki alanı ilham kaynağı olarak kullandı. Gün boyunca ve mevsime göre, güneşin cephe boyunca izlediği yol nedeniyle bu dış cephenin görünümü dikkate değer değişikliklere uğrar .

 

Proje Bilgisi:

Mimarlar : Eskew+Dumez+Ripple
Alanı : 74500 ft²
Fotoğraflar : Tim Hursley , Michael Biondo
Ana Yüklenici: Turner Construction
Geoteknik Mühendisi: Melick-Tully and Associates
Peyzaj Tasarımı: Reed Hilderbrand
Aydınlatma Tasarımı: Fisher Marantz Stone
Sorumlu Yönetici: Steve Dumez, AIA
Tasarım Sorumlusu: Noah Marble, AIA
Proje Yöneticisi: Shawn Preau, AIA
Proje Mimarı: Haley Allen
Ekip Üyeleri: Vanessa Smith-Torres, Kyle Digby, Sam Levison, Mark Thorburn, Max Katz | AIA, Guan Wang
Akustik Mühendisi: Jaffe Holden
Tiyatro/Av: Jaffe Holden
Güvenlik: Ducibella Venter Santore
Yemek Servisi: Futch Design Associates
Museum Programlama: M. Goodwin Associates Inc.
Zarf : Simpson Gumpertz & Heger
Maliyet Tahmini: Stuart-Lynn Şirket
Kuralları Danışmanı : Bruce J. Spiewak
Sahip Temsilcisi: Stone Harbor Land Company
Hizmete Alma : The Stone House Group
Şehir : Greenwich
Ülke : Amerika Birleşik Devletleri
Kaynak: www.arch2o.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir