Norveç’te Villa R - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Norveç’te Villa R
Share 13 Kasım 2023

Villa R Arka Plan -Røksunds ve iki çocukları, yeni bir yol ve köprü planlarının mevcut evleri üzerinde önemli bir etkisi olacağını keşfettiklerinde uzun yıllardır Bergen’in güneyindeki Bømlo bölgesindeki adalardan birinde yaşıyorlardı. Ailenin ortamı ve çevreyi sevdiği göz önüne alındığında, çözüm, Villa R’yi yoldan daha uzakta bir tepenin üzerine inşa etmekti ve bu da adalar arasında büyüleyici bir açık manzara sunuyordu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deneyimli bir mühendis olarak Reinert Røksund, inşaat sürecini kendi kendine inşa edilen bir proje olarak yönetmeye karar verdi. Ancak daha sonra bir öğretmen olan Judit Røksund kansere yakalandı ve tedaviye başlarken planları sorgulandı. Tüm aile için geleceğe doğru atılmış olumlu bir adım olarak görerek yeni eve devam etmeye karar verdiler. Saunders’ın kendisi için proje yeni bir alaka ve rezonans kazandı. Bir aile evinin tasarımı ve inşası konusunda müşterilerle çalışmak, hem kişisel hem de profesyonel bir ilişkiyi açıkça içerir, ancak burada proje, dahil olan herkes için yeni bir önem kazanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Villa R’nin Tasarım Konsepti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evin tasarımı, kayalık çıkıntılar ve aşağıdaki suya doğru daldıkça eğimli araziyi dolduran olgun ağaçlar da dahil olmak üzere engebeli topografya etrafında çalışırken tepenin potansiyelini en üst düzeye çıkarır. Evin çoğu, ana girişin yanı sıra bir uçta entegre bir garaj ve depo odası da dahil olmak üzere tek bir ana katta düzenlenmiştir. Bunun ötesinde, bir sirkülasyon hattı hattı ana süiti ve her ikisi de manzaraya yönelik özel bir çalışma odasından geçer ve ardından mutfak, yemek alanı ve oturma odasını içeren açık planlı bir yaşam alanına ulaşır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saunders, bu alanı suyun, ağaçların ve komşu adaların çerçeveli bir panoramasını sunan bir tür ‘kırsal çatı katı’ olarak tanımlıyor. Evin yüksek konumu, manzarayı çerçeveleyen tavandan tabana cam duvarı ile bu alanın, hem karada hem de denizde yüzen sofistike bir ağaç ev veya gözlem noktası hissine sahip olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda, odun sobası burada önemli bir odak noktası oluşturur ve sıcaklık hissini artırır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çelik çerçeveli, ahşap kaplı binanın ana gövdesi, alanın alt kısmına adım atan ve ek bir dış mekan odası oluşturan korunaklı bir alt avluyu kapsayan bir tür köprü oluşturur. Köprünün bir ucu, garaj ve giriş bölgesi etrafında, kaya çıkıntısı tarafından desteklenirken, diğer ucu, evin geri kalanından doksan derecelik bir açıyla geri iten mütevazı ölçekli bir alt seviyenin desteğiyle havada tutulur. Bu alt bölgede bir medya odası, Røksund’ların çocukları için iki yatak odası ve misafirler için ek bir yatak odası bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evin düşünceli tasarımı, günlük yaşamın daha kolay ve anlaşılır hale gelmesi anlamına gelir. Örneğin yakacak odun deposu garajdadır, yani ailenin soba için daha fazla keresteye ihtiyaç duyduklarında dışarı çıkmaları gerekmez. Yelken sevdası olan bir aile için depo odasında ıslak kıyafetleri değiştirebilmek ve girişin yanındaki çamaşırları yıkayabilmek de oldukça pratik. Bu tür unsurlar günlük hayatı daha zevkli hale getirir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

 

 

Mimarlar: Saunders Mimarlık

 

 

 

 

 

Alan: 392 m²

 

 

 

 

 

Yıl: 2016

 

 

 

 

 

Fotoğraflar: Ivar Kvaal

 

 

 

 

 

İç Mimar: Jane Dunkley, In Design

 

 

 

 

 

Lanscape Tasarım: Saunders Architecture

 

 

 

 

 

İnşaatçılar: Sunnhordland Bygg AS, Nils Morten Ådnanes, Arild Lillenes

 

 

 

 

 

Baş Tasarımcı: Todd Saunders

 

 

 

 

 

Proje Mimarı: Pedro Léger Pereira, Maxime Rousse, Márk Szőke, Attila Béres

 

 

 

 

 

Şehir: Mosterhamn

 

 

 

 

 

Ülke: Norveç

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


1964’ten beri BT Tower, Londra’nın Fitzrovia kentine ince gölgeler düşürüyor ; Berlin’deki Fernsehturm’a ya da Moskova’daki Ostankino Kulesi’ne benziyor. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org