Marina Kulüp Binası - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Marina Kulüp Binası
Share 21 Kasım 2023

Tasarım: UN Studio

Keppel Koyu’ndaki Marina Clubhouse, Çin’in Guandong Eyaleti, Zhongshan’da, Xi Nehri kıyısında yer almaktadır. Xi Nehri’ne erişimi olan bir yat limanı, bir hizmet binası, üst düzey konut villaları ve CIQP binası, bir köprü, yollar ve çevredeki dış setler gibi destekleyici altyapıyı içerir. Keppel Cove Marina, Çin’de özel bir göçmenlik limanına sahip tek marinadır.

 

 

 

 

 

Vaziyet Planı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marina Clubhouse, bir yatta veya lüks bir gemi yolculuğunda olma hissini taklit etmek için tasarlanmıştır. İnsanların yoğun hayatlarından kaçıp huzur ve rahatlama bulmaları için bir yer olarak hizmet vermektedir. Ek olarak, çeşitli heyecan verici aktiviteler ve keşif fırsatları sunar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marina Clubhouse’un ana fikri, gelişimin merkezinde ayrı bir varlık oluşturmaktır. Bu, nehrin girişinden itibaren kimliğin kilit noktalarını stratejik olarak yerleştirerek gerçekleştirilir. Suyun ve teknelerin büyüleyici manzarası eşliğinde köprüyü geçme ve kulüp binasına yaklaşma deneyimi, bir beklenti ve heyecan duygusu yaratmayı amaçlamaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım, görsel etki ve kara ile deniz arasındaki bağlantı için farklı bir yaklaşım kullandı. Kara tarafında, kulüp binasına yaklaştıkça yavaş yavaş inşa edilen heykelsi bir manzara görülebilir. Su kenarında, denizcileri karşılayan ve su üzerinde ışıltılı bir yansıma yaratan belirgin ve açık bir cephe vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bina ve peyzaj, kulüp binasına ana erişim yolları ve çekici manzara çizgileri göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Boşluklar, köprünün tabanındaki ana altyapı düğümünden bir yelpaze şeklinde dışa doğru akar. Bu yelpaze şekli, marina manzarasını en üst düzeye çıkaran ve farklı kullanıcı gruplarını gidecekleri yere yönlendiren geniş bir bina cephesine olanak tanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binanın peyzajı, çevrenin güzel manzaralarını sunacak şekilde özenle planlanmıştır. İnsanların Xi nehrini takdir edebilecekleri yüksek alanlar ve huzurlu Shenwan manzarasına bağlantı sağlayan gözlem noktaları var. Binanın tasarımı, sakinlerin veya özel kullanıcıların mahremiyetinden ödün vermeden bu manzaraların halk tarafından keyfini çıkarabilmesini sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bina, merdivenlerle dikey bağlantı görevi gören “huni” adı verilen geniş, açık alanlara sahiptir. Bu huniler, bina boyunca akıcı ve kesintisiz bir geçiş yaratarak, onu bir engelden deniz kıyısına farklı seviyeler arasında hareketi kolaylaştıran geçirgen bir katmana dönüştürür. Ayrıca binanın programını bozmadan iç mekanların düzenlenmesine yardımcı olurlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Görünümleri Çerçeveleme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binadaki huni boşlukları, yakındaki yatların ve suyun yanı sıra sitenin kuzeydoğusundaki engebeli arazinin manzarasına izin verir. Binanın içi ve dışı arasında güçlü bir bağlantı oluşturmak için bu pitoresk noktaları çerçevelemek önemlidir. Ek olarak, daha sıcak dönemlerde, huniler doğal çapraz havalandırmayı kolaylaştırarak alanları soğutmak için sürekli hafif bir esinti sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Concept_Internal Dönüşüm Hunileri

 

 

 

 

 

 

 

Ben van Berkel: “İç mekanı soğutmak için rüzgarın bina içinde yönlendirilme şekli de tasarımda mecazi olarak ifade ediliyor. İç rüzgar hunilerinin içinde, sanki sizi çevreleyen mimarinin içinde dönen rüzgarı görebiliyormuşsunuz gibi.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu mekanlardaki atmosfer, büyük bir tavan penceresinden ve Doğu ve Batı açıklıklarından giren doğal ışıkla zenginleştirilir. Bu, ışık ve gölge arasında sürekli bir etkileşim ile rahat bir ortam yaratır. Bu alanlardaki ahşap paneller, yakınlarda demirlemiş lüks yatları andırıyor. Gemilerin sert karbon fiber gövdelerinin aksine yumuşak bir malzeme görevi görürler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marina Clubhouse’un cephesi, modern sürat teknelerinin ve yatların renklerinden, malzemelerinden ve işçiliğinden ilham alan bronz renkli alüminyum panellerden yapılmıştır. Deniz mimarisinde yaygın olarak bulunan bu bronz ton, binanın akıcı ve yumuşak geometrisini vurgular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marina Clubhouse’un sahil alanı, destek için cam kanatçıklara sahip tamamen camlı bir cepheye sahiptir. Camlı bölümlere hem manzara hem de gölge sunan balkonlara sahiptir. Çatı ve balkon alt kısımları, sudaki yansımaları andıran ışıltılı bir etki yaratan ayna kaplamalarla kaplanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marina Clubhouse, sosyalleşmek, iş yapmak ve eğlence ve sağlıklı yaşamın tadını çıkarmak için çeşitli olanaklar sağlayarak denizcilik yaşam tarzı aktiviteleri için merkezi bir nokta olarak hizmet vermektedir. Kulüp binası içinde birden fazla restoran, üye alanı, spa, spor salonu, KTV ve misafir odaları bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köprü, Marina Clubhouse ve sahile giden önemli bir yoldur. Yaya ve araçlar için ayrı yollar ile yaya deneyimi ön planda tutularak tasarlanmıştır. Yaya yolu, araç yolunun altında bulunur ve arabaların manzarasından, dumanından ve gürültüsünden korunma sağlar. Köprü ayrıca dinlenmek veya çevrenin tadını çıkarmak için birden fazla platform içerir. Bentin üstünde, köprünün küpeştesi bir oturma alanına dönüşürken, araç yolunun küpeştesi bir gölgelik görevi görür.

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

 

 

 

 

Mimarlar: UNStudio: Ben van Berkel, Hannes Pfau

 

 

 

 

 

 

 

Alan: 30151 m²

 

 

 

 

 

 

 

Yıl: 2018

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraflar: Tom Roe

 

 

 

 

 

 

 

Üreticiler: Euramax, Jiangsu Retop Aydınlatma Sistemleri Mühendisliği Köprü

 

 

 

 

 

 

 

Yapısı: AECOM

 

 

 

 

 

 

 

Manzara: B + H

 

 

 

 

 

 

 

Yeşil Enerji: Akılda Dünya

 

 

 

 

 

 

 

Müteahhitler: Huaren, Kral Cepheler, Altın Mantis, Beishan,

 

 

 

 

 

 

 

Aydınlatma: Aydınlatma Görüntüleri

 

 

 

 

 

 

 

Yapısı: P&T

 

 

 

 

 

 

 

MEP: Squire Mech Pte Ltd

 

 

 

 

 

 

 

Asansörler: x

 

 

 

 

 

 

 

Cephe: Hyder

 

 

 

 

 

 

 

Müşteri: Sunsea Yat Kulübü

 

 

 

 

 

 

 

Proje Ekibi: Gordana Jakimovska, Joerg Lonkwitz, Adriana Rodriguez Ossio, Alexander Schramm, Alice Yi-Ting Chiu, Iris Pastor, Caroline Filice Smith, Jean Chaussavoine, Jun Wang, Irina Bogdan, Leo Xinyu Li, Gilles Greis, Alexander Meyers, Sam Jia Jun Ren, Tamim Salah EI Negm, Evan Jon Shieh, Rafael Carbonero Vicario

 

 

 

 

 

 

 

Takım Üyeleri: Alan Chin-Che Hung, Fernie Lai, Maya Alam, Cristina Gimenez, Juergen Heinzel, Yeojoon Yoon, Yu-Chen Liu, Dan Luo, Edwin Hang Jiang, Yichi ZHANG, Fabian Alejandr Mazzola, Daniele De Benedictis, Yuwei Wang, Alberto Martinez Garcia, Huaim Liao, Ana patricia Castaingts Gomez, Oliver Loesser, Craig Yan, Guomin Lin, Nathan Melenbrink, Duran Yuan Zhai, Margaret Juien-Hwang, Cecilia Hui, Earn Lee Chern, Lukas Allner, Justin Tao Cheng, Severin Ignaz Tuerk

 

 

 

 

Şehir: Zhongshan

 

 

 

 

Ülke: Çin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


1964’ten beri BT Tower, Londra’nın Fitzrovia kentine ince gölgeler düşürüyor ; Berlin’deki Fernsehturm’a ya da Moskova’daki Ostankino Kulesi’ne benziyor. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org