CITIC SQUARE Tadilatı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
CITIC SQUARE Tadilatı
Share 20 Kasım 2023

20CITIC SQUARE hakkında

Kokaistudios kısa süre önce Şanghay’ın Jingan bölgesindeki CITIC SQUARE alışveriş merkezinin mimari yenilemesini tamamladı. Proje, fütüristik bir estetiği geleneksel, tarihi şeritli konutlarla birleştiriyor. Binanın pikselden ilham alan cephesi ve özenle seçilmiş malzemeleri, geleneksel ‘kutu’ şeklini kırıyor ve şehir ile alışveriş merkezi arasındaki sınırları bulanıklaştırıyor. Yenileme, esnek multimedya bileşenleri, çekici dış mekanlar ve lüks F&B satış noktaları için göz alıcı iç mekanlar içeriyor. Alışveriş merkezini bir destinasyon alışveriş-ağırlama deneyimi olarak güncelliyor ve CITIC SQUARE’i Şanghay’ın kentsel bağlamına yeniden entegre ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokaistudios’un tasarım yaklaşımı, hem kelimenin tam anlamıyla hem de kavramsal olarak piksel kullanımı etrafında döner. Alışveriş merkezinin Nanjing Yolu cephesi, değişen boyutlara ve opaklıklara sahip bir dizi büyük dikdörtgen ve kareye sahiptir ve yüzer bir etki yaratır. Bu bireysel birimler, kiracıların vitrinlerini özelleştirmelerine olanak tanıyan vitrin görevi görür. Vitrinlerin dış cephelerinin üç boyutlu izlenimleri, geçen sokak trafiğinden görülebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alışveriş merkezinin “pikselleri” onu Şanghay’ın tarihi kentsel bağlamına bağlıyor. Caddenin karşısında, şehre özgü ve yirminci yüzyılın başlarına kadar uzanan, iyi korunmuş geleneksel bir şerit konut kompleksi var. Alışveriş merkezinin şeffaf cam paneller, yarı opak cam tuğlalar ve UHPC beton panellerden oluşan cephesi, eski mimarinin ölçeğine uyuyor. Bu, eski ve yeni arasında bir diyalog yaratır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şanghay’daki CITIC SQUARE’deki bahçeler, özel ve kamusal alanların harmanlanmasına yardımcı oluyor. Cephenin piksel pencerelerindeki teraslar, alışveriş yapanlara harika manzaralar sunuyor ve mağazaları daha çekici hale getiriyor. Çatı, açık hava yemek alanı ve aktivite alanına dönüştürüldü. Şimdi alışveriş merkezinin doğu tarafında, batıdaki mevcut bahçeye benzer ikiz bir batık bahçe var. Bu genişleme, yaşam tarzına odaklanacak olan bodrum katından akışa yardımcı olur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alışveriş merkezinin atriyumu bir asma kat ile bölünerek iki farklı atmosfer yaratılmıştır. Alt katlar, ışık üzerinde daha iyi kontrol sağlayan özel yapım cephelere sahipken, üst katlar daha şeffaf camlara sahiptir. Ziyaretçi akışını mekana kaydırmak için alışveriş merkezinin iki girişine yürüyen merdivenler yerleştirildi. Doğu girişi, Nanjing Xi Lu metro istasyonunun yakınında olduğu için bir yaşam tarzı alanına açılıyor. Batı girişi, lüks alışveriş merkezi Plaza 66’ya yakın olduğu için ziyaretçileri üst düzey modaya yönlendiriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cam tuğla duvarlar, etkili pikselli sayılar oluşturur. CITIC SQUARE’in yenilenmesi, Jingan’ın kentsel dokusuna sorunsuz bir şekilde entegre olurken perakende ortamında öne çıkma ihtiyacını başarılı bir şekilde dengeliyor.

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

 

Mimarlar: Kokaistudios

 

 

 

 

Alan: 34500 m²

 

 

 

 

Yıl: 2022

 

 

 

 

Fotoğraflar: Terrence Zhang

 

 

 

 

Cheif Mimarlar: Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani Mimarlık

 

 

 

 

Tasarım Direktörü: Wei

 

 

 

 

Li Mimarlık Tasarım Ekibi: Muyun Zhao, Eva Maria Paz Taibo, Dongyin Li, Ru Chen

 

 

 

 

İç Tasarım Direktörü: Rake Wang

 

 

 

 

İç Tasarım Ekibi: Muyun Zhao, Ru Chen, Xiaowan Shen, Sara Zhang, Chenyu Huang

 

 

 

 

Metin: Frances Arnold

 

 

 

 

Yerel Tasarım Enstitüsü: Arcplus Şangay Mimari Tasarım ve Araştırma Enstitüsü (Co., Ltd.)

 

 

 

 

Şehir: Şanghay

 

 

 

 

Ülke: Çin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


Birleşik Krallık’ın “en sürdürülebilir” mahallesi Phoenix planlama onayı aldı Geliştirme şirketi Human Nature, Lewes’teki eski bir sanayi bölgesini , Birleşik Krallık’ın ahşaptan yapılmış en büyük bölgesi olacak 685 evlik sürdürülebilir bir mahalleye dönüştürmek için planlama onayı aldı .

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org