ÜÇGEN EV… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
ÜÇGEN EV…
Share 3 Temmuz 2023

Tasarım: Tobin Smith Architect

Teksas stüdyosu Tobin Smith Architect, kireçtaşı ve sıva kaplı bir “dizi kalkan” olarak öngörülen bir doğa koruma alanına bakan düzensiz bir site için bir ev tamamladı.

 

 

 

Tobin Smith, San Antonio ailesi için üçgen Casa Escuda’yı yarattı

 

 

 

 

 

 

Editörr: Jenna McKnight

 

 

 

 

 

 

Genç çocuklu bir aile için tasarlanan Casa

 

 

 

 

 

 

Escuda, Teksas’ın güneyindeki San Antonio’nun kalbindeki bir mahallede yer almaktadır. Ev üçgen, köşeli bir arsa üzerindedir ve arkadaki ormanlık bir korumaya bakmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kireçtaşı ve sıva evin dışını kapladı

 

 

 

 

 

 

 

Yerel stüdyo Tobin Smith Architect, “Arsa bir doğa koruma alanına dayanıyor ve mülke konut bağlamına rağmen bir inziva hissi veriyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Ekibin amacı, sadece aile yaşamına uyum sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda sakinlerin manzaraya dalmış hissettikleri huzurlu bir sığınak olarak hizmet edebilecek bir ev yaratmaktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ev, sakinleri manzaraya sokmak için tasarlandı

 

 

 

 

 

 

 

Sitenin geometrisini takiben, mimarlar kabaca üçgen planlı 6.169 feet kare (573 metrekare) bir ev tasarladılar. Konut, tek katlı bir ana bölüm ve iki katlı bir kanattan oluşmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Ekip, dış cephenin “gizlilik sağlayan ve güneşe maruz kalmayı azaltan bir dizi kalkan” olarak öngörüldüğünü söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yaşlandırma yapan çelik bir yapı, suyu çatıdan kanalize eder

 

 

 

 

 

 

 

 

Ön cephe maksimum mahremiyet sunar. Teksas kireçtaşı parçaları – bazıları pürüzsüz, diğerleri dokulu – uzun ve çoğunlukla sağlam bir duvar oluşturan sıralar halinde monte edilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plan

 

 

 

 

 

 

Ekip, “Fenestrasyonlar bu referans çizgileri tarafından modüle ediliyor ve malzeme, kompozisyon ve iç deneyimin kesin bir çözünürlüğünü ortaya koyuyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Çevre planı ile birlikte…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Girişin işaretlenmesi, yaşlandırma çeliğinden yapılmış uzun, kavisli bir su özelliğidir.

 

 

 

 

 

Ekip, “Çatıdan gelen su, taş cephenin tabanındaki bir runnel’den akmadan önce, bu elemandan aşağıya ve aşağıdaki yuvarlak bir sarnıca doğru basamaklanıyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Bu oksitlenmiş elementler su aktarımını kutluyor ve yakalanan bu kaynağı manzaraya dağıtıyor.”

 

 

 

 

 

 

 

Odalar yakındaki doğa koruma alanına bakacak şekilde yönlendirildi

 

 

 

 

 

Ev arkada daha şeffaftır. Evin tek katlı kısmı, bir dizi beyaz sıva “yüzgeci” içine yerleştirilmiş pencere duvarlarına sahiptir. İki katlı kanat gri, yanmış sıva ile kaplıdır.

 

 

 

 

 

İçeride, doğa koruma alanına yönelik manzaraya sahip, ışık dolu odalar bulunur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beyaz yüzgeçler camlı kotları ayırır

 

 

 

 

 

Zemin katta, ekip ortak alanlar, ana yatak odası süiti, misafir mahalleleri, bir çalışma, bir garaj ve bir araba limanı yerleştirdi. Üst katta çocuk yatak odaları ve oyun odası bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

İç mekan kaplamaları arasında porselen karo zeminler, ceviz dolap ve siyah sabuntaşı bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

İç mekan porselen yer karoları ile bitirilmiştir

 

 

 

 

 

Kamusal alana bitişik merkezi bir veranda, manzaraları “geçici yeşilliklere ve gökyüzü manzaralarına” yönlendirir.

 

 

 

 

 

San Antonio’daki diğer evler arasında, Mary English ve Xavier Vendrell Architects tarafından üç avlu etrafında düzenlenen üçgen formlardan oluşan bir ev ve “bir ailenin alandan, kaliteden veya kullanımdan ödün vermeden kompakt bir sitede nasıl rahatça yaşayabileceğini” göstermeyi amaçlayan küçük ayak izli bir konut yer alıyor.

 

 

 

 

 

Fotoğraf Dror Baldinger’e ait.

 

 

 

 

 

Proje bilgileri:

 

 

 

 

 

Mimar: Tobin Smith Mimar

 

 

 

 

 

Genel müteahhit: Mauze İnşaat

 

 

 

 

 

Yapı mühendisi: M. Scott Williamson

 

 

 

 

 

Peyzaj mimarı: John S Troy Peyzaj Mimarı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


Birleşik Krallık’ın “en sürdürülebilir” mahallesi Phoenix planlama onayı aldı Geliştirme şirketi Human Nature, Lewes’teki eski bir sanayi bölgesini , Birleşik Krallık’ın ahşaptan yapılmış en büyük bölgesi olacak 685 evlik sürdürülebilir bir mahalleye dönüştürmek için planlama onayı aldı .

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org