2022 İsviçre Mimari Ödülü, DNA DESING AND ARCHITECTURE'DAN XU TIANTIAN'A ait - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
2022 İsviçre Mimari Ödülü, DNA DESING AND ARCHITECTURE’DAN XU TIANTIAN’A ait
Share 16 Ocak 2023

Sekizinci Swiss Architectural Award 2022, Çin’den DnA Design and Architecture’ın kurucusu Xu Tiantian’a gitti. Fondazione Teatro dell’architettura de Mendrisio, en az üç dikkate değer projeyi tamamlamış ve çalışmaları disiplinin mevcut etik, estetik ve çevresel zorlukları konusunda büyük bir farkındalık sergileyen 50 yaşın altındaki genç liderleri ödüllendirmek için 2018’de iki yılda bir verilen ödülü oluşturdu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İsviçre Mimari Ödülü 2022

 

 

 

İsviçre Mimarlık Ödülü 2022’nin sekizincisi, üç İsviçre Mimarlık Okulu USI – Accademia di Architettura, Mendrisio; EPFL – ENAC, Section d’Architecture, Lozan; ETHZ – Departement Architektur, Zürih, jüride mimar Mario Botta başkanlığında, danışmanları Walter Angonese, Dieter Dietz ve Tom Emerson tarafından desteklenmektedir. Università Della Svizzera Italiana – Mimarlık Akademisi, Ödüle genel organizasyonel destek sağlar.

 

 

 

 

Uluslararası üne sahip mimarlar ve mimarlık eleştirmenlerinden oluşan bir heyet ile birlikte çalışan Swiss Architectural Award, dünyanın en donanımlı ve en önde gelen mimari ödüllerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

 

 

 

1975 yılında Çin’in Fujian şehrinde doğan Xu Tiantian, projelerinden üçüyle en geçerli İsviçre Ödülü’nü aldı:

 

 

 

  • Songyin Nehri üzerindeki Shimen Köprüsü’nün yeniden kullanımı

 

  • Caizhai Köyü’ndeki tofu fabrikası

 

  • Jinyun taş ocaklarının yeniden kullanımı

 

 

 

 

 

Jinyun Ocaklarının Yeniden Kullanımı (2021-2022)

 

 

 

 

 

 

Tiantian, Pekin’deki Tsinghua Üniversitesi’nden mimarlık alanında lisans derecesine ve Harvard Üniversitesi Tasarım Enstitüsü’nden kentsel tasarım alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Tiantian, OMA altında mimarlık mesleğinde uzmanlık kazandıktan sonra DnA Tasarım ve Mimari uygulamasını Pekin, Çin’de kurdu.

 

 

 

 

 

DnA Tasarım ve Mimari, fiziksel ve sosyal çevrelerinin bilincinde olarak küçük ve büyük ölçekli projeler arasında hareket eden çok disiplinli bir uygulamadır. Çinli mimar, her projenin bağlamına ve kriterlerine ve bunların ilişkilerine yakından dikkat ederek, her projenin özünü belirlemesine olanak tanıyor.

 

 

 

 

 

 

Tofu Fabrikası

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tofu Fabrikası

 

 

 

 

 

Tiantian’ın projelerinin çoğu, Çin’in Zhejiang eyaletinin Songyang ve Jinyun ilçelerinde geliştirildi; bunlar vahşi, gelişmemiş ve bozulmamış, el değmemiş doğal manzaralara ve modernitenin etkisine rağmen devam eden Yöresel mimari ve inşaat tekniklerine sahip yerler.

 

 

 

 

 

Bununla birlikte, modern kentsel gelişmelere kesin bir şekilde karşı çıkan diğer kırsal alanlar gibi bu mahalleler de, günümüz gençliğinin büyük bir kısmının daha iyi çalışma ve yaşama yolları ve yolları arayışıyla kentsel alanlara göç etmesi nedeniyle habitat kaybı tehdidiyle karşı karşıyadır.

 

 

 

 

 

 

Tofu Fabrikası

 

 

 

 

 

 

Yalnızca Xu Tiantian’ın yönetiminde, DnA Design and Architecture, iki köyü birbirine bağlayan bir köprü, üretim sürecinin iyileştirilmesini sağlayan bir tofu fabrikası ve meditasyon noktalarını tatmin etmek için birkaç taş ocağının yeniden canlandırılması dahil olmak üzere bölgenin kamu eksikliklerine uygun uygulama. ve çalışmak, performansları sahnelemek ve sergiler sunmak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jinyun Taş Ocakları’nın okuma alanları

 

 

 

 

 

 

Jinyun Taş Ocakları’nın okuma alanları

 

 

 

 

 

 

Xu Tiantian, topluluğa fiziksel yardım sağladı ve kültürel bir dirilişi hedefledi. Tiantian’ın yapısal geliştirmelerine rağmen, doğal unsurların hakimiyeti, alanın çekiciliğini korurken, peyzajın nişlerinde ve köşelerinde işlevsel hizmetleri barındırıyor.

 

 

 

 

 

 

Yukarıda belirtilen tüm bu unsurlar, projelerin güncel kaygılara farklı ve sürdürülebilir yaklaşımlar sunması, yaşam kalitesini iyileştirmesi ve çağdaş mimarlık alanında sağlam bir ayak izi oluşturması nedeniyle, İsviçre Mimarlık Ödülü 2022 hedefleriyle uyumludur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Shimen Köprüsü

 

 

 

 

 

14 ülkeden 26 başvuru arasından, Swiss Architectural Award 2022 kazananı seçildi. 4 Mayıs 2023’te Jüri, Università Della Svizzera Italiana’nın Teatro dell’architettura Mendrisio oditoryumunda aday gösterilen adayların ödül törenini ve eserlerinin sergisini sunacak. Ödülün parasal değeri 102.000 Euro’ya yakın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Shimen Köprüsü

 

 

 

 

 

 

Shimen Köprüsü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org