Tasarım: CoBe Architecture & Paysage

Editör: Luc Boegly

 

77 konut

 

 

 

 

 

 

Bordeaux Saint-Jean tren istasyonundan birkaç yüz metre uzaklıkta, Saint-Jean Belcier ZAC’nin Armagnac Nord sektöründe, National Interest Market’in (MIN) önünde CoBe, yönetilen “Tri Postal” bloğunun L1&L2 konut binalarını tasarladı. ECDM mimarlar ekibi tarafından. BNP Paribas Emlak için tasarlanan proje, CoBe tarafından inşa edilen 33 adet sosyal kiralık konut ve 44 adet ücretsiz konut içermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni bir merkezilik

 

 

 

Armagnac sektörü bugün büyük bir demiryolu arazisi ve merkezinde Bordeaux şehri için yeni bir merkeziliğin geliştiği bir faaliyet sektörüdür. Place d’Armagnac’a bakan Tri Postal bloğu, adından da anlaşılacağı gibi, 2016’da faaliyeti durdurulan şehrin eski posta sıralama binasını içeriyor.

 

 

 

Şimdi üç gövdeye bölünmüş, kısmen CoBe tarafından yenilenecek. Bu sembolik binanın hemen yanında CoBe, ECDM ajansı tarafından koordine edilen bloğun ilk aşamasının tasarımında yer aldı: iki katlı ortak bir zemin katta duran konut birimleri ve ofislerden oluşan karma kullanımlı bir bina kompleksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu kompleks içinde, CoBe, arsanın en doğusunda bulunan iki kulenin tasarımını ve ortak üssün ilgili kısımlarını denetledi. Bunlar projenin L1 ve L2 lotlarıdır.

 

 

 

iki bina

 

 

 

Tüm konut binalarının tabanı, iki zemin kattaki kirişli bir yapıdan ve ilk dört katın cephesinde uzun sundurmalardan oluşan aynı çerçeveye saygı duyar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aynı masif beton levha kalınlıklarını korurken, on katlı iki konut binası L1 ve L2, bir dizi kademeli balkon sayesinde doğrusal ve yatay görünümlerini bozarak komşularından görsel olarak öne çıkıyor. Katıların ve boşlukların yarattığı etki, cepheye enerji vererek, tabanın belirgin yataylığını ve kiriş sonrası ızgarasının güçlü ifadesini kırıyor ve balkonları kapalı ve açık alanlar arasında bölüyor.

 

 

 

 

Cephe tarafında, gölgeler, tabanda “sarışın taş” renginde kumlu prefabrik beton ve Bordeaux’nun geleneksel cephelerinin tonlarını akılda tutan sundurmalar ve üst katların balkonları için alüminyum ile birleştirilmiş açık gri beton arasında dalgalanıyor. doğrama ve gri bir kaplama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balkon korkulukları, yeniden keşfedilen geleneksel Bordeaux desenini takip eden delikli alüminyumdan yapılmıştır ve bazen döşemeleri sürekli olarak uzatan bir dizi beton korkulukla kesintiye uğrar. Balkonların alt kısımları, altın cilalı desenli beton ile zarif bir şekilde süslenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durum: Yapıldı

 

Yer: Bordo, FR

 

Firma Rolü: İletişim

 

Ek Krediler: Müşteri: BNP Paribas Real Estate

 

Tasarım ekibi: CoBe Architecture et Paysage (L1 & L2 mimar) ECDM (yönetici mimar), AIA Management (inşaat müdürü), AIA Ingénierie, Le Sommer Forten, BTP Consultants

 

Program: Zemin katta 33 adet sosyal konut, satılık konut, dükkan ve otopark inşaatı

 

Misyon: Mimari tasarım

 

Yüzey: L1 (sosyal konut) : 2560 m2 SDP – 2395.2 m2 SHAB

 

L2 (satılık konut) : 3267 m2 SDP – 3009.6 m2 SHAB

 

Bitiş: Haziran 2022

 

Maliyet: 7.000.000€ hariç vergi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archinec

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir