2022 AVRUPA MİMARLIK ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
2022 AVRUPA MİMARLIK ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU
Share 15 Eylül 2022

Ingenhoven Architects, ekolojik düşünen 2022 Avrupa Mimarlık Ödülü sahibi

Editör: Josh Niland

 

 

Kö-Bogen II, Ingenhoven Architects, Düsseldorf, Almanya, 2020. Fotoğraf: Hans-Georg Esch.

 

 

 

 

Ingenhoven Architects’in kurucusu Christoph Ingenhoven, bu yılki Avrupa Mimarlık Ödülü, Chicago Athenaeum ve Avrupa Mimarlık Sanat Tasarımı ve Kentsel Çalışmalar Merkezi’nin ortaklaşa ilan ettiği ödüllü seçildi.

 

 

Düsseldorf merkezli firma, 1985’te şehirde ilk kez kiralandığından beri ekolojik olarak hassas yüksek katlı tasarım konusunda bir ün kazandı ve 2008’deki Breezé Tower’ı içeren etkileyici bir uluslararası tasarım portföyüne Marina One ve Toranomon Hills gelişmeleri gibi son projeleri ekledi. 2006’dan itibaren Osaka ve Sidney’in 1 Bligh Caddesi’nde.

 

 

 

 

 

 

Christoph Ingenhoven. Fotoğraf: Jim Rakete

 

 

 

 

62 yaşındaki Ingenhoven bu nedenle “yeşil bir mimarinin öncüsü” olarak övüldü. Chicago Athenaeum Başkanı Christian Narkiewicz-Laine ayrıca kendisinin “ahlaki ve etik mimarinin bir şampiyonu, daha ziyade güç gösterisi” olduğunu söyledi ve “binalarının güzelliği, alçakgönüllülüğü, cüretkarlığı ve yaratıcılığı, yaşamının temeli ve temeli olarak gösterdiğini” de sözlerine ekledi. uygulama.”

 

 

 

 

 

Freiburg Belediye Binası, Ingenhoven Architects, Freiburg im Breisgau, Almanya, 2017. Fotoğraf: Hans-Georg Esch.

 

 

 

Kendi ülkesinde öne çıkan eserler arasında Stuttgart 21 projesi, Düsseldorf’un ormanı andıran Kö-Bogen II ofis kompleksi, Freiburg Belediye Binası ve 2007 yılında Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazanan Frankfurt’taki Lufthansa Genel Merkezi yer alıyor.

 

 

 

 

Marina One, Ingenhoven Architects and Architects61, Singapur, 2017. Fotoğraf: Hans-Georg Esch.

 

 

 

 

 

Ödülün jürisi, bunun bir “ömür boyu başarı ödülü” değil, “binaların ve şehirlerin tasarımına daha eleştirel, entelektüel ve sanatsal bir yaklaşım belirleyen” Avrupalı ​​mimarların tanınması olduğu konusunda uyarıyor. Bu bağlamda Ingenhoven, hem hümanizm ilkelerine hem de mimari yaratma sanatına derin bir bağlılıkla çalışan tasarımcı örnekleri olarak Francine Houben ve Mecanoo’dan Dick van Gameren, Henning Larsen, Santiago Calatrava ve Manuelle Gautrand gibi geçmiş ödüllü isimlere katılıyor.

 

 

 

 

 

Avrupa Yatırım Bankası, Ingenhoven Architects, Lüksemburg, 2002–2008. Fotoğraf: Andreas Keller.

 

 

 

Ingenhoven şimdi Ödülün 17. resmi ödülü. Gelenek olduğu üzere, 9 Eylül’de Akropolis’in eteğinde düzenlenecek bir tören galasında onurlandırılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archinec


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org