TOPRAK YOGA SALONU… |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
TOPRAK YOGA SALONU…
Share 16 Ağustos 2022

Tasarım: Invsibile Stüdyo,

Somerset otelin bahçelerine sıkıştırılmış toprak yoga stüdyosu

Editör:  Alyn Griffiths

İngiliz firması  Invisible Studio, İngiltere’deki The Newt in Somerset otelinde sıkıştırılmış toprak duvarları ve bakır kiremit kaplı bir çatısı olan bir yoga stüdyosu yarattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga stüdyosu, mimar, üniversite öğretim görevlisi ve televizyon sunucusu Piers Taylor tarafından yönetilen Invisible Studio tarafından tasarlanan oteldeki üçüncü binadır.

 

 

 

 

 

 

 

Invisible Studio  sıkıştırılmış toprak duvarları olan bir yoga stüdyosu yarattı

 

 

 

 

Otelin sebze bahçesi içinde yer alan stüdyo, şantiyenin sahadaki önceki iki yapısına benzer bir malzeme paletine sahip – bir spor salonu ve göl kenarında bir arı kovanı ve Beezantium adlı sergi alanı.

 

 

Amacına uygun olarak donatılmadan önce Beezantium’da gerçekleştirilen yoga dersleri için özel bir alan sağlamak için yaratılmıştır.

 

 

 

 

Invisible Studio  sıkıştırılmış toprak duvarları olan bir yoga stüdyosu yarattı

 

 

 

 

Otelin sebze bahçesi içinde yer alan stüdyo, şantiyenin sahadaki önceki iki yapısına benzer bir malzeme paletine sahip – bir spor salonu ve göl kenarında bir arı kovanı ve Beezantium adlı sergi alanı.

 

 

Amacına uygun olarak donatılmadan önce Beezantium’da gerçekleştirilen yoga dersleri için özel bir alan sağlamak için yaratılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Somerset’teki The Newt otelinde yoga için kullanılır.

 

 

 

 

Invisible Studio, “Spor salonu devasa penceresinden sebze bahçesinin tek bir görünümüne sahipken, yoga stüdyosu, tek bir yalıtımlı çift camlı üniteden yapılmış 11 metrelik devasa çatı penceresi aracılığıyla gökyüzünün tek bir görüntüsüne sahip” dedi. .

 

 

Yoga stüdyosu ve spor salonu, kendine özgü kırmızımsı bir renk veren yerel kireçtaşından yapılmış aynı sıkıştırılmış toprak kullanılarak inşa edilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

The walls are lined with beech slats

 

 

Copper tiles on the roof complement the slate on top of the estate’s existing buildings, including several listed structures.

 

 

 

The curving form of the roof is similar in shape to that of the Beezantium, which was designed to reference the follies that have been created in English formal gardens for centuries.

 

 

 

Inside, the studio has a pared-back interior clad almost entirely with beech slats, excluding a wall lined with full-height mirrors. The architect said this helps to create “a warm and immersive sanctuary-like space”.

 

 

 

The wooden slats extend up from the walls onto the curved inner surfaces of the ceiling, drawing attention to the frameless rooflight that provides a view of the treetops and sky from within the space.

 

 

 

Duvarlar kayın çıtalarla kaplı

 

 

 

Çatıdaki bakır kiremitler, listelenen birkaç yapı da dahil olmak üzere, mülkün mevcut binalarının üstündeki arduvazı tamamlıyor.

 

 

 

Çatının kıvrımlı formu, yüzyıllardır İngiliz resmi bahçelerinde yaratılan çılgınlıklara atıfta bulunmak için tasarlanan Beezantium’un şekline benzer.

 

 

 

İçeride, stüdyo, tam boy aynalarla kaplı bir duvar hariç, neredeyse tamamen kayın çıtalarla kaplanmış sade bir iç mekâna sahip. Mimar, bunun “sıcak ve sürükleyici bir sığınak benzeri alan” yaratmaya yardımcı olduğunu söyledi.

 

 

 

Duvarlardan tavanın kavisli iç yüzeylerine uzanan ahşap çıtalar, dikkatleri ağaç tepelerinin ve gökyüzünün mekânın içinden bir görünümünü sağlayan çerçevesiz çatı ışığına çekiyor.

 

 

 

 

 

 

 

11 metre uzunluğundaki bir çatı ışığı alanı taçlandırıyor

 

 

 

 

 

Invisıble  Stüdyo, Bath yakınlarındaki faal bir ormanlık alanda kendi kendine inşa edilmiş bir stüdyoda çalışıyor; burada ahşap ve atık malzemelerden yapılmış düşük maliyetli bir mikro ev ve fiberglas kaplı ahşap bir çerçeveye sahip bir model yapım atölyesi de dahil olmak üzere çeşitli yapılar inşa etti. paneller.

 

 

 

 

The Newt in Somerset’teki çalışmalarının yanı sıra, muayenehanenin yakın zamanda tamamladığı projeler arasında Somerset’te geçici bir estetiğe sahip bir sanat merkezi ve Reading Üniversitesi’ndeki öğrenciler tarafından inşa edilen bir açık hava pavyonu yer alıyor.

 

 

 

 

 

Fotoğraflar  Jim Stephenson’a aittir.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


Beş yıllık inşaattan sonra, MVRDV’nin çok lanse edilen karma kullanımlı Valley projesi Amsterdam’da resmen açıldı. Tasarım: MVRDV

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org