Atatürk Orman Çiftliği alanını ‘Millet Ormanı’na dönüştüren müdürlükten ibretlik savunma: İsme mi takıldınız? - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Atatürk Orman Çiftliği alanını ‘Millet Ormanı’na dönüştüren müdürlükten ibretlik savunma: İsme mi takıldınız?
Share 16 Ağustos 2022

Mimarlar: Evet isme takıldık, Atatürk’ün ismini silemezsiniz

Ankara Orman İşletme Müdürlüğü’nün, Atatürk Orman Çiftliği alanında Atatürk’ün adını silerek, Beştepe Millet Ormanı ihalesi yapmasını yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bu konuda kamuoyuna açıklamalar yapmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

Kamuoyunda büyük gündem olmasının ardından Ankara Orman Bölge Müdürü, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden görüşme talebinde bulundu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin gelip projeyi inceleyebileceklerinin bilgisini verdi.

 

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu, bunun üzerine Ankara Orman Bölge Genel Müdürü Veysel Kodalak’ın makamında bir araya geldi.

 

 

Görüşme Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkan Yardımcısı Ali Atakan ve Mimarlar Odası Ankara Şube Kent İzleme Merkezi Sekretaryası Redife Kolçak’ın katılımıyla gerçekleşti. Görüşme de, daha önce söz verildiği halde proje alanında birlikte inceleme yapma talebi reddedildi.

 

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu’nu Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak ve Ankara Orman işletmeleri Müdürü Mehmet Üstünyer, karşıladı.

 

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan görüşmede  Atatürk Orman Çiftliği alanının  Atatürk’ün şahsi mal varlığı olduğunu ve halka emanet edildiğini  vurgulayarak, “Atatürk’ün adını silerek Beştepe Millet Ormanı’na dönüştüremezsiniz. İhalenin gerçekleştirileceği alan Atatürk Orman Çiftliği alanıdır ve imar planında zaten ‘ağaçlandırma alanı’dır. Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti ile halka bağışlanan Atatürk Orman Çiftliği  ‘Millet Ormanı’ olarak adlandırılamaz. Millet Ormanı diye bir tabirin mevzuatta da yeri yoktur. Bu AOÇ alanlarına ilişkin politik bir tavrın tezahürüdür” dedi.

 

 

Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak ve Ankara Orman Mehmet Üstünyer projeye ilişkin bilgiler verdi.

 

 

Kodalak ve Üstünyer’in  “Bir isme mi takıldınız’ diyerek Atatürk ismine yönelik küçümseyici bir tavır takınması da gözlerden kaçmadı.

 

 

Projenin ismi ile ilgili herhangi bir değişim yapmaları konusunda sorumlu olmadıklarını da belirtti.

 

 

Her türlü yasal yola başvuracağız, Atatürk adının silinmesine izin vermeyeceğiz

 

 

Ankara Orman İşletme Müdürü Mehmet Üstünyer ise Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin AOÇ alanında ağaçlandırma yapma  ve tabela yerleştirmesi talebini de “Size AOÇ’den yer vermiyorum” diyerek geri çevirmesi de bürokrasiden ve yetki silsilesinden bihaber olduğunu ortaya koydu.

 

 

Candan bunun üzerine Üstünyer’e yetki silsilesini hatırlatarak, “Ne gerekçe ile yer vermiyorsunuz” diye sordu. Üstünyer ise bunun üzerine yanıt vermekten kaçındı.

 

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Mimarlar Odası Ankara Şube Başkan Yardımcısı Ali Atakan, “Her türlü yasal yola başvuracaklarını belirterek, Atatürk adının silinmesine ve ağaçlandırma alanının yapılaşmaya açılmasına izin vermeyeceğiz” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

 

 

Daha sonra Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu AOÇ alanına giderek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde yeni yolların açıldığı, AOÇ arazisinin bakımsız ve harap bir şekilde olduğu tespit edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mimarlar Odası Ankara Şubesi


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org