RATCHUT OKULU |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
RATCHUT OKULU
Share 18 Temmuz 2022

Tasarım: Design in Motion

Ratchut School tasarımı, bir öğrenme alanının tipik bir sınıftan çok bir eve benzemesi gereken ‘Montessori’ ideal öğrenme ortamını yansıtır. Bu nedenle, öğrenme alanı, tüm çocukların okula geldiklerinde kendilerini daha çok evlerinde gibi hissedebilecekleri çok sayıda küçük boyutlu “odaya” bölünmüştür. Bu “odaların” düzeni, çocukların her bir etkinliğiyle ilişkilendirilecek şekilde tasarlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

Bu yaştaki çocuklar için en iyi öğrenme ortamı doğadır, bu nedenle bina düzeni çocukların kendi kendine öğrenmelerini desteklemek için dikkatlice planlanmış ve farklı öğrenme etkinlikleri sağlamak için hem iç hem de dış mekanlar, mimari ve peyzaj ile bütünleştirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu düzen, her biri çocuğun gelişiminin farklı aşamalarına uygun farklı “doğa” öğelerinden oluşur. Bu proje için ideal bir öğrenme ortamı yaratmak için kullanılan seçilmiş doğal unsurlar arasında mağaralar, kum, höyükler ve ağaçlar bulunmaktadır

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Girişte “mağara” konsepti ahşap katmanlara dönüştürülmüştür. Basamaklı katmanlar arasındaki boşluklar, doğal ışığın geçmesine izin vererek onları baskın, ilginç hale getirir ve çocuklar için hafif taze bir atmosfer yaratır.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Yürümeye başlayan çocuklarda dokunma duyusunun gelişimini kolaylaştırmak için Yürümeye Başlayan Bina çevresindeki oyun alanında “Kum” kullanılmaktadır.

 

3.Serbest biçimli “Höyük”, çocukların etrafta koşabileceği ve açık havada bir öğrenme deneyimi için alanı kullanabileceği, mahkemenin ve çevresindeki alanların peyzajında ​​​​kullanılır. Bu alan aynı zamanda tüm binaları ve              öğrenme alanlarını birbirine bağlamak için kullanılır.

 

4.“Ağaçlar”, açık hava öğrenme alanlarına gölge sağlamak için dikilir.

 

 

 

 

 

 

 

Bu projede ayrıca veliler için bir bina ve binaların çatılı koridorlarla birbirine bağlandığı iki derslik binası bulunmaktadır. Tüm bina, dışarıdan gelenlerin gözlerinde yumuşak ama sıcak bir his yaratmak için ahşap çıtalarla dönüşümlü olarak gri tonlarda boyandı.

 

 

 

 

 

 

 

Bu projede ayrıca veliler için bir bina ve binaların çatılı koridorlarla birbirine bağlandığı iki derslik binası bulunmaktadır. Tüm bina, dışarıdan gelenlerin gözlerinde yumuşak ama sıcak bir his yaratmak için ahşap çıtalarla dönüşümlü olarak gri tonlarda boyandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaziyet Planı

 

 

 

 

 

 

Ek olarak, bu ahşap çıta, çocukların dışarıyı görmelerini sınırlayacak ve bu da sınıfların dışından gelen dikkat dağıtıcı unsurların azaltılmasına ve çocukların mevcut görevlerine daha iyi odaklanmalarına yardımcı olabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sınıf Planı

 

 

 

 

 

 

 

 

Sınıf binaları ayrıca farklı etkinliklere hizmet eden çok sayıda küçük odadan oluşur. Bu planlama, her ‘oda’nın oynayabileceği, öğrenebileceği ve farklı beceri ve bilgiler geliştirebileceği bir çocuğun evinden esinlenmiştir. Bu nedenle, ‘daha küçük bir oda’, öğrenmede çocuklar için büyük, normal bir açık odaya göre daha uygun ve daha teşvik edicidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

Mimarlar: Design Motion

 

 

Yer: 229, Tambon Hua Nong, Amphoe Ban Phai, Chang Wat Khon Kaen 40110, Tayland

 

 

Baş Mimarlar: Pakapong Leelatian, Narin Bunjun, Şirin Vanichvoranun

 

 

Alan: 1100.0 m2

 

 

Proje Yılı: 2016

 

 

Fotoğraflar: Ketsiree Wongwan

 

 

Üreticiler: AGC, BEGER, Shera

 

 

Proje Adı: Ratchut Okulu

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


Beş yıllık inşaattan sonra, MVRDV’nin çok lanse edilen karma kullanımlı Valley projesi Amsterdam’da resmen açıldı. Tasarım: MVRDV

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org