DEMANS HASATALARI İÇİN HUZUREVİ… |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
DEMANS HASATALARI İÇİN HUZUREVİ…
Share 4 Temmuz 2022

 

Loop Architects, İzlanda’daki demans hastaları için halka şeklindeki huzurevini tamamladı

Editör: Alyn Griffiths

Tasarım: Loop Architects

Danimarkalı stüdyo Loop Architects, demanslı sakinler için “sade ve uyarıcı” bir ortam yaratmak için İzlanda’nın Selfoss kentindeki bu dairesel bakım evini peyzajlı bir merkezi bahçenin etrafına yerleştirdi.

 

 

 

 

 

 

Güney İzlanda’daki kasabadaki özel tesis, ortasında bir avlu bahçesi bulunan iki katlı, halka şeklindeki bir binada 50 özel konaklama birimi içermektedir.

 

 

 

 

  Loop Architects, İzlanda’daki demans hastaları için dairesel bir bakım evi yarattı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aarhus stüdyosu Loop Architects, İzlanda’nın devlet emlak ajansı FSRE için projeyi geliştirmek için Reykjavik firması Urban Arkitektar ile çalıştı.

 

 

Ekip, sakinlerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış güvenli ve rahat bir ortam sağlayan demans bakım tesisleri için yeni bir format geliştirmeye başladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kavisli bina, merkezi bir duyusal bahçeye açılır.

 

 

 

 

 

Loop Architects ortağı Mette Nymann, “Bu proje ile, sakinlerini kucaklayan ve aynı zamanda yemyeşil ve korunaklı avluda iç, duyusal bir dünyaya açılan bir bina tasarladık” dedi.

 

 

“Demans ve bakım evlerini sürdürülebilir olurken daha sade ve teşvik edici hale getirmek için yeniden düşünmekte büyük potansiyel görüyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

  Stüdyonun tasarımı, bakım evlerinin nasıl sade ve teşvik edici olabileceğini araştırıyor.

 

 

 

 

Dairesel kat planı, bina içinde sürekli hareketi kolaylaştırmak için tasarlanmıştır ve ortak salon alanları dahil olanaklara erişim sağlarken, sakinlerin her zaman konaklama yerlerine geri dönmelerini sağlar.

 

 

Loop Architects, “Şekil demokratik ve herkes için eşit fırsatlar yaratıyor,” diye ekledi, “herkes dairesel binanın iç kısmında yer alan ortak işlevleri paylaştığı için.”

 

 

 

 

 

 

 

Rezidanslar, binanın çevresinin etrafındaki koridorları sıralar

 

 

 

Rezidanslar, Ingólfsfjall dağı ve Ölfusá nehri de dahil olmak üzere çevredeki kırsalın manzarasından en iyi şekilde yararlanmak için binanın çevresi boyunca sıralanmıştır.

 

 

22 metrekarelik konutlar standart bir yerleşim düzenine sahip olup, en-suite yatak odaları zemin kattaki teraslara ve birinci kattaki balkonlara açılmaktadır.

 

 

 

 

 

Bakım evi, yerinde dökme beton çerçeve ile inşa edilmiştir. Dışa sıcak ve dokunsal yüzeyler kazandıran ithal Norveç kerestesine sarılmıştır.

Beton ve ahşap aynı zamanda bir dizi geri dönüştürülebilir malzemeden oluşan iç paletin temelini oluşturur.

 

 

 

 

Sakinlerin odaları çevredeki kırsal alana bakmaktadır.

 

 

 

Binanın merkezinde, konut sakinlerine önceki evlerini hatırlatmak için çamaşır ipleri bulunan kurutma alanları da dahil olmak üzere tipik ev özelliklerini barındıran bahçe yer alıyor.

 

 

Peyzajlı dış mekan ayrıca, bir mutfak ve bitki bahçelerinin yanı sıra hasat edilmiş yağmur suyuyla doldurulmuş bir su özelliğini de içeriyor. Ergoterapi ve fizyoterapi için kapalı alanlar, doğrudan bitişik teraslara açılır.

 

 

 

 

 

Ahşap kaplama binanın dışını yumuşatır

 

 

 

 

 

 

 

 

Loop Architects, 2011 yılında kuruldu ve Mette ve Morten Nymann tarafından yönetiliyor.

 

 

 

Stüdyonun diğer projeleri arasında Danimarka’nın Kuzey Jutland bölgesinde, kısmen bir kum tepesine gömülü bir ziyaretçi merkezi yer alıyor.

 

 

Fotoğraflar LOOP Architects’e aittir.

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

1 Yorum
  1. Planlama müthiş gerçekten, dairesel bir yapıyı plan bazında çok iyi çözmüşler. Bu işlev için de çok iyi.

    Levend Küçükertaş | 6 Temmuz 2022


Yorum yazmak için


Beş yıllık inşaattan sonra, MVRDV’nin çok lanse edilen karma kullanımlı Valley projesi Amsterdam’da resmen açıldı. Tasarım: MVRDV

Copyright © 2022 All Rights Reserved | Mimdap.org