İRAN’DA GENÇ MİMARLARIN TUĞLA YAPISI… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İRAN’DA GENÇ MİMARLARIN TUĞLA YAPISI…
Share 15 Nisan 2022

Genç Mimarlar İran’ın İlk Serbest Biçimli Tuğla Yapısını Tasarladı ve İnşa Etti

Editör: Lauren Crockett

Kamu kullanımına açık bir dizi programı kullanarak, ADAPt adlı bir grup genç mimar, İran’da benzersiz bir serbest biçimli tuğla yapı tasarladı ve gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yapının karmaşıklığı, tümü dijital araç kutularının analizi ve çıktısı tarafından yönlendirilen birkaç katmana ve öğeye bölünür. “FaBRICKate” başlıklı bu yineleme, bu çağdaş tasarım yönteminin bir dizi incelemesi olması amaçlanan ilk çalışmadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FaBRICKate, öncelikle McNeel’in Rhinoceros’unda, “füniküler form bulmayı” sağlayan RhinoVault adlı bir eklenti kullanılarak geliştirildi. RhinoVault, yalnızca sıkıştırmada çalışan yapılarla çalışır ve organik nesnelere gerçek dünya yapısal kararlılığı sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADAPt ekibi bir planla başladı ve 3D formu oluşturmak için RhinoVault’u kullandı. Form araştırıldıkça, ekip kasaya etki eden kuvvetlerde dikey ve yatay bir dengeye ulaşmaya daha da yaklaştı ve 1410 tekrardan sonra tatlı noktaya ulaştılar. Ek yazılımın analizini uygulayarak orijinal verilerini güçlendirebildiler ve son derece kararlı ve görsel olarak ilginç bir nesne üretebildiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daha sonra hem Karamba hem de Grasshopper, kasanın gerçek dünya koşullarında etkinliğini sağlamak için rüzgar kuvvetini ve malzeme özelliklerini simüle etmek için kullanıldı. İki gözleme ızgarası – biri genel ızgara olarak ve ikincisi, eğrilikleri daha farklı olan alanları tanımlamaya yardımcı olmak için – yapıya bir dizi çelik çubuk olarak uygulandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu geleneksel lineer malzemenin esnekliğini en üst düzeye çıkarmak için tasarımda beş farklı tuğla deseni kullanıldı. Farklı büyüklükteki tuğlaları farklı şekillerde döşerek ilginç bir yüzey deseni ortaya çıkardı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJE BİLGİLERİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yer: İsfahan Şehri, İsfahan, İran.

 

 

 

 

 

 

 

Mimar: ADAPt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım ve İmalat Ekibi: Erfan Akafzadeh, Soroush Asadi, Mohamad Ahsani, Pooria Baniadam, Amir Bayat, Sara Davoodi, Paniz Farrokhsiar, Mohammad Soroosh Jooshesh, Adib Khaeez, Ali Nosoohiyan, Hasan Shafiei, Niloufar Rahimi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ortak ve Ev Sahibi: CAMA Circle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Özel Teşekkürler: Ali Eslami (Araştırma Danışmanı), Nahal Sadeghi (Yönetim Desteği), Javad Rezayi (Duvar Döşeme Uzmanı), Esmaeil Ahmadi (Metal İşleri), Mohammad Shahruzvand (Metal Works), Karim Mohammadi, Ali Harouni, Amin Lotfi, Bay Sajjadi , Bay Heidari, Bay Hami.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorlar: Chideman kavir Co (Mali destek), Azerakhsh Brick Co (Tuğla), Mohamad Farzadi (Panel, CNC ve Metal işleri), Espadana Co (Tuğla temizleme), masahat.ir (Medya), Farsça holding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraflar: Mohammad Soroosh Jooshesh, Niloufar Rahimi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Yorum
  1. fırsatlarla bazen zeka birbirini çoğaltır, fırsat yaratmak sosyal devletin görevi, genç mimara da bunu değerlendirmek kalıyor.

    Necibe Akyazı | 10 Mayıs 2022


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org