KAPLUMBAĞA KÜMESİNDEN EKO TURİZME… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
KAPLUMBAĞA KÜMESİNDEN EKO TURİZME…
Share 25 Ekim 2021

Tayland’daki yeni eko-turizm hedefi, bir kaplumbağa kabuğu kümesi olarak şekilleniyor

 

 

Mimar Sarawoot Jansaeng-Aram, eko-turizm destinasyonu, organik restoran, yerel zanaatkar hediyelik eşya dükkanı ve Tayland’daki hua-hin’in yemyeşil doğal bölgesinde yer alan aile yanında konaklama tarzı konaklama yeri olan ‘Kaplumbağa Körfezi’ni tanıtıyor.

 

 

 

 

 

Site, Khao Tao rezervuarının yakınında bulunur ve bölgedeki başlıca turistik yerlerden biri olarak kabul edilir. Yabani tavus kuşlarını, büyük ağaçları ve nilüfer göletlerini içeren mevcut doğal bağlam, tüm proje için ana tasarım ilhamı olarak kullanıldı ve bir dizi kaplumbağa kabuğu şeklindeki çakıl yapılarıyla sonuçlandı.

 

 

 

 

 

KAPLUMBAĞA KABUĞUNDAN ÇEKİM ETKİSİ

 

 

 

Bir tasarım konsepti oluşturmak için Sarawoot Jansaeng-Aram, sitenin bulunduğu yerin adından etkilenmiştir – ‘khao’ dağ anlamına gelen Tayca kelime iken ‘tao’ kaplumbağa anlamına gelir. Bu nedenle mimar, yapıların çatı kaplaması için kaplumbağa kabuğu şeklini seçmiş ve benzersiz bir tasarım dili oluşturmuştur.

 

 

 

 

 

Malzemeler, doğal çevre ile dengeli bir uyum oluşturup oluşturamayacaklarına göre özenle seçilmiştir. Mimar, çakıl ve taş yongalardan oluşan zemin yüzeyiyle kusursuz bir şekilde uyum sağlayan shingle çatılar oluşturmaya karar verdi. Zona da bir kaplumbağa kabuğunun görünümüne benzeme yeteneğine sahiptir.

 

 

 

 

 

 

Proje, ikinci bir ana çatı ve duvar yüzey malzemesi olarak yerel bambuyu içeriyor. seçim, bükülme kabiliyetine dayanıyordu. ayrıca bambu, deneyimli yerel zanaatkarlar tarafından ağır makine gerektirmeden kolayca kullanılabilir. Sürdürülebilir olması ve duvarları yoğun ısıda bile serin tutması önemlidir.

 

 

 

 

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR TASARIM PROJEYE KATILMAK

 

 

Yerel zanaatkarın bilgisinden yararlanan Sarawoot Jansaeng-Aram, doğal havalandırma sağlamak için yüksek çatılı ve stratejik olarak yerleştirilmiş pencereli geniş bir alan tasarladı. Bazı çatılarda güneş pili ekipmanı da kısmen kullanıldı. Gün boyunca doğal ışıktan üretilen elektrik enerjisi, gece boyunca kompleksi aydınlatmak için kullanılır.

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

 

 

İsim: Kaplumbağa Körfezi

Mimar: Sarawoot Jansaeng-Aram

Yer: Hua-Hin, Tayland

 

 

 

 

Kaynak: Designboom


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org