SOĞUK SAVAŞ GAZİLERİ ANIT ve KÜTÜPHANESİ YARIŞMASI - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
SOĞUK SAVAŞ GAZİLERİ ANIT ve KÜTÜPHANESİ YARIŞMASI
Share 24 Eylül 2021

Pritzker Askeri Müzesi ve Kütüphanesi, Soğuk Savaş Gazileri Anıtı için kısa listeye kalan tasarımlar ortaya konuyor.

Yazan: Matt Hickman

 

 

 

 

Soğuk Savaş Gazileri Anıtı tasarım yarışmasında kazanan dört konseptten biri olan Oyler Wu Collaborative’in Zaman Yörüngeleri. (Pritzker Askeri Müzesi ve Kütüphanesi’nin izniyle)

 

 

 

Chicago merkezli Pritzker Askeri Müze ve Kütüphanesi, Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri üyelerini ve Soğuk Savaş sırasında görev yapan sivil personeli onurlandırmak için planlanan büyük bir anıtın uluslararası tasarım yarışmasında dört finalisti açıkladı. Soğuk Savaş Gazileri Anıtı, JAHN tarafından tasarlanan Pritzker Arşivleri ve Anıt Merkezi’nin (PAMPC) önemli bir unsuru olarak gerçekleştirilecek ve ilk aşaması şu anda Şikago’nun yaklaşık 60 mil kuzeyindeki Somers, Wisconsin’de devam ediyor.

 

 

Yarışmanın ikinci aşamasına geçecek olan dört finalist tasarımdan sadece biri, Los Angeles’tan Oyler Wu Collaborative tarafından Orbits of Time adlı bir anıt, ABD merkezli bir mimari uygulamadan. Diğer üçü İtalya, Japonya ve Ürdün merkezli tasarımcılar tarafından tasarlandı.

 

 

Portland, Oregon merkezli bir mimar ve yarışma yöneticisi olarak görev yapan kentsel tasarımcı Donald J. Stastny, “Alınan ilham verici tasarım başvurularının sayısından çok etkilendik” dedi. “Kolay bir karar değildi, ancak ilerlemek için seçilen dört finalistten çok eminiz. Kavramsal tasarımları Anıtın misyon ve vizyonunu en iyi şekilde benimsedi ve bunların ziyaretçiler için bir cazibe merkezi olarak hizmet ettiğini görebiliriz.”

 

 

Pritzker Askeri Müze ve Kütüphanesi tarafından detaylandırıldığı gibi, kısa listeye alınan dört tasarım konsepti “bireysellik, uygunluk ve kavramsallaştırma dahil olmak üzere katı kriterlere karşı en yüksek puanları aldı.” Yarışmanın ikinci aşamasında, finalistler konseptlerini daha da detaylandıracak ve sanal bir yarışma brifingi, Soru-Cevap, kurs ortası incelemesi ve tasarım sergisine katılacaklar. Bu aşamada, Yarışma Liderliği Grubu her tasarımı gözden geçirecek ve bulgularına ilişkin bir tavsiye raporunu yarışma jürisine sunacak, daha sonra “her tasarımı analiz edecek ve Aşama I girişinde yer alan tasarım konseptinin bütünlüğünün sağlam olup olmadığını belirleyecektir. Aşama II tasarım sunumunda tutuldu ve Anıt için misyon, vizyon ve tasarım hedeflerine nasıl hitap ediyor.”

 

 

Jüri, diğerleri arasında Moshe Safdie, Minneapolis ve Chicago merkezli O2 Design’dan peyzaj mimarı Thomas R. Olsund ve Pratt Studio’nun kurucuları Harvey ve Gina Pratt’i içeriyor. (Oklahoma’da yaşayan, kendi kendini yetiştirmiş bir Kızılderili sanatçısı, emekli adli tıp sanatçısı ve kıdemli Harvey Pratt, Washington D.C.’deki Amerikan Yerlileri Ulusal Müzesi’ndeki Ulusal Kızılderili Gazileri Anıtı’nın tasarımcısıdır.)

 

 

Kazanan tasarım gelecek yılın Mart ayında açıklanacak.

 

 

Soğuk Savaş Gazileri Anıtı için dört finalist tasarım ve ilgili tasarımcılar şöyle:

 

 

Sonsuz Yaşam | Michele De Lucchi con Francesco Forcella, proje mimarı, Nicholas Bewick, Junmei Liu, Emanuele Novembre, Guido Tarantola ve AMDL CIRCLE’dan Mayya Sargsyan ile | Milano

“Bu Memorial projesi, Soğuk Savaş döneminde hizmet edenlere saygı duymanın ve onurlandırmanın öneminden doğmuş olsa da, sürekli gelişen evrenimize ve insan yaşamının varlığına yönelik kahramanca bir sembol olarak uygunluğunu görüyoruz. Bu nedenle, tasarım konseptimizde ‘Moebius Döngüsü veya Yörünge’yi çağrıştırarak sadece sonsuzluk metaforunu değil, aynı zamanda karmaşık küresel ilişkilerimiz hakkında düşünmek için bir deneyim ve yer yaratmak için seçtik. her insanı birbirine bağlayan ve hepimizin içinde yaşadığımız fiziksel çevreyi koruyan bir uyum bulabilirler.”

 

 

Infinite Life

 

 

 

Çatışma | m+j mimar stüdyo atölyesinden Mai Abu-Shanab ve Celal Al-Sadi | Amman

 

 

“Bu Soğuk Savaş anıtı, bireyleri ve grupları onurlandırmayı ve sayısız birey ve grup tarafından özgürlük ve demokrasinin genişlemesini sürdürürken, yansıma ve hatırlama için bir yer yaratırken, halka ilham verirken sessizce yapılan başarıların kalıcı olarak tanınmasını sağlamayı amaçlamaktadır. gelecek yüzyıllar için özgürlüğü algılamak için.”

 

 

 

Çatışma

 

 

 

Zaman Yörüngeleri | Oyler Wu Collaborative’den Jenny Wu ve Dwayne Oyler | Los Angeles,

 

 

 

“Önerilen tasarım, Memorial Park’ın ideallerini ve misyonunu somutlaştıran, tek bir ad veya olayla ölçülemeyen bir bağlamı daha dokunsal hale getiren bir anıt öngörüyor: sadece tarihin kısa bir süre içinde. Bu bakışların içinde, Soğuk Savaş’ı simgeleyen hem kişisel hem de kolektif deneyimlerin bir zaman çizelgesi yer alıyor – Amerikan inovasyonu ve hizmetinin birbirine bağlı anlatılarını yeniden dengeleyen bir paradigma.

 

 

Zaman Yörüngeleri

 

 

SONSUZ DOLAŞIM | Shinsaku Munemoto & Associates, Mimarlar’dan Shinsaku Munemoto | Kyoto

 

 

“Bu anıt, gazilerin anılarını, kayıtlarını ve başarılarını ebediyen korumayı amaçlıyor. Arazi katmanını ortaya çıkararak, bir boşluk ikiye ayrılır. ‘Alttaki geçmişin alanı, gazilerin tarihini ve Soğuk Savaş’ın anılarını yeniden yaşayabileceği gazilerin çalışma ve zamanının katmanlarıyla buluşuyor. Yukarıda oluşturulan uydu çanağı, geçmişleri ve anıları iletmek için ‘şimdiki’ alanı oluşturuyor. Açılmamış arazide açılan delikten arşiv görülüyor, ‘geçmiş’ kayıtları ‘şimdiki’ye bağlayarak, eğitim ve iletişimin SONSUZ DÖNÜŞÜMÜNÜ yaratıyor.”

 

 

 

 

 

SONSUZ DOLAŞIM (Pritzker Askeri Müzesi ve Kütüphanesi’nin izniyle)

 

 

Daha büyük PAMPC projesi, Pritzker Askeri Müze ve Kütüphanesinin koleksiyonlarını (kitaplar, eserler ve diğer tarihi materyaller) barındıracak ve aynı zamanda “çalışma alanı” sağlayacak olan Pritzker Askeri Arşivler Merkezi’nin inşaatıyla başlayan çok aşamalı, 10 yıllık bir çabadır. gelecekteki sergiler için sürekli küratörlük için.” Yaklaşık 10.000 metrekarelik bir galeri de kompleksin bir parçası olacak. 288 dönümlük PAMPC kampüsünün diğer önemli unsurları arasında özel koleksiyoncular, işletmeler, müzeler, kütüphaneler ve benzer kurumlara sunulan son teknoloji ticari arşiv tesisi; ateşli silahlar eğitimi ve öğretiminde uzmanlaşmış bir merkez ve halka açık 7,440 lineer fit yürüyüş ve bisiklet yollarını içerecek şekilde ayarlanmış geniş bir topluluk yeşil alanı.

 

 

2003 yılında kurulan Pritzker Askeri Müze ve Kütüphanesi, kendisini “kamuoyunun askeri tarih, askeri ilişkiler ve ulusal güvenlik konusundaki anlayışını artırmayı amaçlayan, partizan olmayan, sivil toplum kuruluşu olarak tanımlamaktadır.

 

 

 

 

 

Kaynak: www.archpaper.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org