MİMAR MUHAMMED HASAN’DAN AFGANİSTAN… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
MİMAR MUHAMMED HASAN’DAN AFGANİSTAN…
Share 6 Eylül 2021

Mimar Mohammad Hassan Forouzanfar:  Afganistan’da özgürlük isteyen direniş bayrağını yükseltiyor…

 

 

Muhtemelen bugünlerde Afganistan’daki gelişmelerle ilgili kötü haberleri duymuşsunuzdur. Taliban terör örgütü ülkenin çoğu bölgesini işgal ediyor ve yönetmeye hazır. Afganistan, bir zamanlar İran’ın bir parçasıydı ve yine terör örgütlerinin eline düştü. bugün sadece insanlar değil, bu ülkenin tüm başkenti ve kültürel, tarihi ve kadim mirası tehlikede.

 

 

İran doğumlu mimar, grafik tasarımcı ve görsel sanatçı Nohammad Hassan Forouzanfar bu trajik habere yanıt olarak bir dizi fotoğraf tanıtıyor; UNESCO dünya mirası listesinde yer alan Afganistan’ın bazı tarihi eserlerini ve antik yerlerini toplayarak ve halkın direniş gücünün Taliban’a karşı bayrağını yükselterek, Afganistan’daki tüm insanlara ve bu ülkenin değerli mirasına özgürlük dileyerek.

 

 

Bamiyan budaları

 

 

Muhammed Hassan Forouzanfar son birkaç günde Afganistan’da meydana gelen şok edici gerçekleri protesto etmenin bir yolu olarak ‘özgürlüğü dilemek’ son projesi gündeme getirdi. Sanatçı barışı tasavvur ediyor ve bir zamanlar güzel ülkeyi vuran bölgesel ve küresel tehditlere karşı zihinsel destek gönderiyor. Fotoğraf koleksiyonu ve dijital düzenlemesi ile Mohammad, tüm dünyada barış ve huzuru umarak ince ama güçlü bir mesaj yayıyor.

 

 

Bost Kala, Helmand

 

 

 

Darul Aman Sarayı, Kabil

 

 

 

Gazne Minaresi

 

 

 

Gur Minaresi

 

 

Yeşil Cami, Balkh arg herat

 

 

Arg Herat

 

 

 

Takht-e-Rostam, Samangn

 

 

 

Topdara Stupa, Kabil

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:
İsim: özgürlük istemek
Tasarımcı: mohammad hassan forouzanfar
Düzenleyen: christina petridou

 

Kaynak: designboom

 

4 Yorum
  1. İnsanlık kültürü yok ediliyor. Bu gericiliğe dur diyelim.

    ersin kırtaş | 7 Eylül 2021

  2. Gerçek bir dram yaşıyor dünya. Emperyalist sistemin 3. dünyayı işgalden sonra getirdiği bataklık bu işte.

    Fahri Erden | 12 Eylül 2021

  3. Dünyanın gerçeği görmesi de yetmiyor artık. Emperyalist egemenler bu işler karar veriyorlar ve insanlık büyük acı çekiyor.

    can özaydın | 15 Eylül 2021

  4. Şimdi artık doğunun nasıl bir felakete dönüştürüldüğünü kimse gizleyemez. Küresel güçler karıştırıp işlerine gelmediğinde çekip gidiyorlar. Dünyanın bu sırada ortaya çıkan gericilik ihracından ise başı dertte.

    Kamil Saymaz | 17 Eylül 2021


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org