TOKYO 2020 OLİMPİYATLARI TASARIMINDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
TOKYO 2020 OLİMPİYATLARI TASARIMINDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK…
Share 28 Temmuz 2021

Oyunların “sıfır karbona” ​​doğru ilerlemesine yardımcı olan on Tokyo 2020 Olimpiyat tasarımı

Kurgu: Alice Finney

Geri dönüştürülmüş kartondan yapılmış yataklardan bağışlanmış plastikten yapılmış podyumlara kadar, Tokyo 2020 Olimpiyatları şimdiye kadarki en çevreci oyunlar olmayı hedefliyor.

Olimpiyatların organizatörleri, Tokyo 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Sürdürülebilirlik Planında belirtilen bir dizi adımla “minimum etkili Oyunlar” yaratmayı hedefliyor.

 

 

 

 

 

 

Etkinliklere ev sahipliği yapacak mekanların çoğu, Tokyo 1964 Olimpiyatları’ndan birkaçı yeniden kullanılmış ve podyumlar ve madalyalar geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmıştır.

 

 

 

Sürdürülebilirlik planı, oyunların “maksimum enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kullanımına odaklanarak” sıfır karbona doğru ilerlemeyi hedeflediğini iddia ediyor.

 

 

 

Bununla birlikte, yakın tarihli bir hakemli rapor, etkinliğin yeşil kimlik bilgilerini sorguladı ve onu son zamanların en az sürdürülebilir Olimpiyatları arasında sıraladı. Ortak yazar David Gogishvili, Dezeen’e çabaların “yeşil yıkama” olduğunu söyledi.

 

 

 

Oyunları sürdürülebilir kılmayı amaçlayan tasarım projelerinden bir kaçı…

 

 

 

 

Tokujin Yoshioka’nın meşalesi:

 

 

 

Tokujin Yoshioka tarafından tasarlanan Olimpiyat meşaleleri, 2011 yılında Büyük Doğu Japonya depremi ve tsunamisinin ardından kullanılan geçici konutlardan geri dönüştürülmüş inşaat atıklarından oluşuyordu.

 

 

 

Tasarımcı, Japonya’nın ulusal çiçeği olan sakura çiçeğine benzeyen 71 santimetrelik pembe altın meşaleleri üretmek için bir ekstrüzyon tekniği kullandı. Hem röle meşaleleri hem de Olimpiyat meşalesini tutan kazan, fosil gazı yerine hidrojenle beslenir.

 

 

 

 

Toyota’dan elektrikli e-palet araç

 

 

 

Otonom ve elektrikli e-Palet aracı, Olimpik ve Paralimpik sporcuları emisyon üretmeden Olimpiyat Köyü çevresinde taşımak için tasarlandı.

 

 

 

Japon otomobil şirketi Toyota, mevcut e-Palet araç filosunu, sorunsuz ve konforlu ulaşım isteyen sporcuların ihtiyaçlarına daha iyi uyacak şekilde değiştirdi.

 

 

Bazı modifikasyonlar arasında kapıların genişletilmesi, zeminin alçaltılması ve yolcuların – özellikle tekerlekli sandalye kullanıcılarının – uçağa kolay ve hızlı bir şekilde binmesini sağlamak için elektrikli rampalar eklenmesi yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

Junichi Kawanishi tarafından tasarlanan madalyalar

 

 

Japon tasarımcı Junichi Kawanishi, Tokyo 2020 Olimpiyat ve Paralimpik madalyalarının kenarlarında yansıtıcı, şerit benzeri halkalar oluşturmak için eski cep telefonlarından ve halk tarafından bağışlanan diğer e-atıklardan değerli metalleri çıkardı.

 

 

Kawanishi’nin kazanan madalya tasarımı, 400’den fazla profesyonel tasarımcı ve tasarım öğrencisinin katıldığı bir yarışmadan seçildi. Boyalı Japon dişbudak ağacından üretilen madalya kasaları Shinya Yoshida tarafından tasarlanmıştır.

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org