Barra Evi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Barra Evi
Share 5 Nisan 2021

Tasarım: Ossa Valdes Arquitectos

 

Casa Barra, Puertecillo yolu üzerindeki El Manzano bölgesinde Şili’nin orta kıyısında, Altıncı Bölge’de yer almaktadır. Komisyon, genç bir aile için doğrusal bir şema önerilen bir tatil evinden, en iyi güneş ışığı için kuzeye bakan dikdörtgen bir kat planından ve vadi manzarasından oluşmaktadır.

 

 

 

Ön cephe

 

 

 

Arka Cephe

 

 

Program, iki ucu dinlenme alanlarına, bir yanda çocuk ve misafir yatak odalarına, diğer yanda ana yatak odasına karşılık gelen üç blokta anlaşılmaktadır. Aralarında evin ortasında oturma odası, yemek odası ve mutfağı bir araya getiren bir sosyalleşme alanı var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu ortak alan için çelik bir yapı oluşturularak, güneye doğru geniş bir tavan penceresinin açıldığı, sütunsuz çok yönlü bir alan elde edildi. Bu sosyal ve aktivite alanı ile ilgili olarak yatak odalarına daha fazla mahremiyet sağlamak için tampon olarak küçük teraslar önerilmiştir. Evin dışından içeriye doğru yansıtılarak, iki yarı açık alan oluşturularak mangal alanı ve ana yatak odası için bir açık oturma odası oluşturulmuştur.

 

 

Plan

 

 

Görünüşler

 

 

 

Evin yapısı tamamen modüle edilmiş ve kirişler ve sütunlar, kuzey ve güney cepheleri boyunca bir dizi ahşap kafesin eklendiği rıhtım tipi yürüyüş yolları karakteriyle bir ritmi tanımlayarak ortaya çıkarılmıştır.

 

 

 

 

 

İç mekan, iç-dış oyuna katkıda bulunan büyük pencerelerle bir uçtan diğerine uzanan geniş bir koridordan oluşuyor. Proje, doğal araziden bir metre yüksekte olup, evin doğrusallığını artırmak ve araziye varlık katmak amacıyla avluya doğru projelendirilen taş gabyonların uzunlamasına eşlik ettiği izole beton sütunlara dayanmaktadır.

 

 

Kesitler

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

 

 

Mimarlar: Ossa Valdes Arquitectos
Konum: LITUECHE, ŞİLİ
Alan: 160 m²
Proje Yılı: 2020

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

1 Yorum
  1. Ne kadar sade ve fakat anlamlı bir plan. Modernist izler taşıyor.

    leman kaplan | 5 Nisan 2021


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org