TRT HARBİYE RADYO EVİ BOŞALTILIYOR!!! - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
TRT HARBİYE RADYO EVİ BOŞALTILIYOR!!!
Share 5 Ocak 2021

 

Deprem riski bahanesi ile İstanbul’un anıtsal bir yapısına daha TECAVÜZ edilmek isteniyor.
Gerek bulunduğu konum, zemin özellikleri, gerek mimarisi ve sağlam yapısı ile ÇÜRÜK olması ancak SAHTE bir raporla belgelenebilir bir binayı boşaltıyorlar.
Sırada, aynı dönem ve aynı tekniklerle yapılan ANIT KABİR mi var?

Doğan Erginbaş, Ömer Güney ve İsmail Utkular’ın ortak projesinin seçilmesiyle, Kasım 1945’te temelleri atılarak uygulanmaya başlanmış olan, bugün de İstanbul Radyoevi olarak kullanılan Harbiye’deki 4 katlı bina, 19 Kasım 1949 günü, dönemin cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün açış konuşmasıyla hizmete girmişti.

CHP’li Y. Mansur KILINÇ sorduklarına YANIT ALAMADI!
75 yıldır haber, müzik, eğlence programlarıyla Türkiye’nin hafızası konumundaki binanın bir kuşak için İstanbul’un “Gizemli Evi” olduğunu belirten CHP’li Kılınç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
– TRT Harbiye Radyoevi ve TRT Ulus Televizyon binalarının depreme dayanıklı olup olmadığına ilişkin herhangi bir rapor bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa, hangi kurum / kuruluş tarafından hazırlanmıştır ve rapordaki tespitler nelerdir?
– TRT Harbiye Radyoevi ve TRT Ulus Televizyon binalarının depreme karşı güçlendirilmesi için ihale yapılmış mıdır, güçlendirme amaçlı tadilat süreci ne zaman başlayacak ve ne zaman tamamlanacaktır?
– Güçlendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra TRT, İstanbul Ulus Yerleşkesi ile Harbiye’deki radyoevine geri dönecek midir? Bunun için ön görülen tarih nedir?
1 Yorum
  1. YIKMAK: Tabi insanın aklı almıyor. Bu konuda İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlarından Sinan Mert Şener hocamız ne demiş sayfasında: İTÜ Mimarlık Camiası Sahip Çık bu kadim hocamızın eserine. Her bina güçlendirilebilir. Hele böyle bir bina söz konusu ise. Zira o eser de Prof. Doğan Erginbaş Hocamızın.

    İbrahim Artun | 5 Ocak 2021


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org