2021 Yatırım Programı'nda Kanal İstanbul’a 1000 (bin) TL bütçe ayrıldı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
2021 Yatırım Programı’nda Kanal İstanbul’a 1000 (bin) TL bütçe ayrıldı
Share 18 Ocak 2021

Resmi Gazete’de yayımlanan 2021 Yılı Yatırım Programı’na göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği Kanal İstanbul Projesi’nin “Bağlantı Yolları, Etüt, Proje ve Yapımı” için 2021 yılında yalnızca bin lira bütçe ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2021 Yılı Yatırım Programı’nda Kanal İstanbul ayrıntısı dikkat çekti. Erdoğan’ın her fırsatta yapacaklarına dair iddiasını yinelediği proje için 2021 yılında sadece 1000 TL’lik kaynak ayrıldı.

 

 

2021 Yılı Yatırım Programı’nı içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Program’da, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından “Kanal İstanbul Bağlantı Yolları, Etüt, Proje ve Yapımı” adı altında 2013 ve 2024 yıllarını kapsayan 12 yıl için 8 milyar 629 milyon TL’lik bütçe ayrıldığı belirtildi. Ancak, toplamda 150 kilometrelik yol için 2021 yılında bu bütçenin sadece bin TL’sinin tahsis edildiği ifade edildi.

 

 

Görsel’in yüksek çözünürlüklü hali için tıklayın

 

 

 

 

2011 yılından bu yana gündemde olan Kanal İstanbul Projesi için AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘hayalim’ derken muhalefet ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu projenin çevresel bir felaket olacağını savunuyor.

 

 

PLANLARI ASKIYA ÇIKACAK

 

 

Kanal İstanbul projesine ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yürütülen çalışmaları değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti:

 

 

“Ocak ayı itibariyle planlarımızı askıya çıkaracağız. 2021 yılı Kanal İstanbul’un başladığı ve hızlı bir şekilde yapılacağı bir yıl olacaktır. Artık son noktaya gelindi. Planları askıya çıkaracağız, onlar da (Ulaştırma Bakanlığı) ihale sürecini eşzamanlı başlatacaklar. Kanal İstanbul’da kararlıyız.”

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org