WISCONSIN ELEKTRİK SANTRALİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİNE DÖNÜŞÜYOR… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
WISCONSIN ELEKTRİK SANTRALİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİNE DÖNÜŞÜYOR…
Share 2 Aralık 2020

Tasarım: Studio Gang

Studio Gang, Wisconsin elektrik santralini Beloit College öğrenci birliğine dönüştürüyor

Editör: Eleanor Gibson |

 

 

ABD’li Studio Gang şirketi, kömürlü termik santralini, Wisconsin’deki Beloit College için sağlık odaklı öğrenci birliğine dönüştürmeyi, binada askıya alınmış bir koşu parkuru ile tamamladı.

 

 

 

 

 

 

Beloit’teki sanat koleji kampüsü ile Rock River arasında yer alan 100 yıllık fabrika binası, bir fitness merkezi ve üç şeritli bir parkur ve sekiz şeritli bir yüzme havuzuna sahip bir spor salonunu içerecek şekilde güncellendi.

 

 

 

Studio Gang, binaya bir yaya köprüsü ve bir polikarbonat saha evi ekledi

 

 

 

Başlangıçta Blackhawk Generating Station olarak adlandırılan tesis, ilk olarak 1913 yılında Wisconsin Power and Light tarafından inşa edildi. 2010’da hizmet dışı bırakılmadan önce 1927’de ve yine 1940’ların ortalarında genişletildi.

 

 

Studio Gang’ın Powerhouse adlı Beloit College projesi, orijinal kırmızı tuğla, sarı tuğla ve beton yapıları korudu ve güncelledi ve yarı saydam polikarbonat duvarlardan ve çelik çerçeveden yapılmış yeni bir 17.000 fit karelik (1.579 metre kare) hacim ekledi.

 

 

Yarı saydam paneller arasına büyük pencereler yerleştirilmiştir

 

 

Bu nedenle Powerhouse, üç ana tesisin düzenlenmesini oluşturan üç cilde bölünmüştür: yüzme havuzu, parkur ve saha evi.

 

 

Kuzey tarafındaki yarı saydam yapı bir tarla evi içerir. Paneller, aradaki pencereler için ince uzun boşluklar oluşturmak için birbirlerine açılarla düzenlenmiştir. Geceleri yapay ışıklar açıldığında, tüm yapı parlıyor.

 

 

 Askıya alınmış koşu parkuru bina boyunca ilerler

 

 

 

Ortada, daha büyük bir tuğla işçiliği hacmi, binanın birinci katının etrafında, kısmen tarla evine ve her iki taraftaki yüzme havuzuna doğru uzanan üç şeritli bir koşu parkuruna ev sahipliği yapıyor.

 

 

 

Spor tesislerine ek olarak Powerhouse, öğrenciler için kahve dükkanı, salonlar, konferans merkezi, amfi ve tiyatro gibi bir dizi rekreasyon alanı içerir.

 

 

Duvar boyunca mevcut tuğla işçiliği

 

 

 

Studio Gang ayrıca, Powerhouse’u mevcut kampüse bağlamak için tuğla yapıyı delen yeni bir yaya köprüsü ekledi ve kolejden ve kasabadan Rock River’a bir bağlantı oluşturdu.

 

 

 

Firma içeride, mevcut yıpranmış tuğlalar ve çelik yapılar da dahil olmak üzere binanın tarihine saygı duruşunda bulunan, sade bir endüstriyel palet seçti.

 

 

Koşu parkuru ayrıca saha evine kadar uzanır

 

 

Projenin bir diğer önemli unsuru ise, ısıtma ve soğutma için havayı kullanmak yerine, su kaynaklı radyant paneller kullanmasıdır.

 

 

 

Studio Gang, “Binalar genellikle ısıtma ve soğutma için havayı kullanır, ancak çok daha yoğun olan su aslında daha verimli” dedi.

 

 

 

“Binanın yüzeylerine entegre edilen radyant paneller, Santral Binası’nın ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarının çoğu için nehir suyundan enerji kullanabiliyor, bina içindeki konforu artırıyor ve en yüksek hava kalitesini korurken, aynı zamanda toplam enerji kullanımını önemli ölçüde en aza indiriyor.”

 

 

 

Yüzme havuzu güney taraftadır

 

 

Uyarlanabilir şekilde yeniden kullanılan diğer santraller arasında, genç mimar Janne van Berlo tarafından bir inovasyon merkezine dönüştürülen Eindhoven’daki eski Philips elektrik santrali yer alıyor.

 

 

Londra’nın hizmet dışı bırakılan Battersea Elektrik Santrali de yeniden geliştirme aşamasındadır ve Rafael Viñoly’nin 17 hektarlık Thames tarafı master planının merkezi haline gelecektir.

 

 

Proje, BIG tarafından tasarlanan bir halk meydanı ve Ian Simpson Architects, dRMM, Gehry Partners ve Foster + Partners tarafından tasarlanan konutları içerecek şekilde ayarlandı.

 

 

Proje Bilgileri:
Yardımcı mimar: Angus Young Associates
İnşaat mühendisi: RHBatterman & Co
Aydınlatma ve mekanik / çevre mühendisi: dbHMS
Peyzaj Mimarı: dbHMS
Peyzaj mimarı: Uygulamalı Ekolojik Hizmetler
Akustik ve A / V danışmanı: Eşik
Tabela, yön bulma danışmanı: 3st / Aralık
Havuz danışmanı: Ramaker & Associates
Atletik danışman: Hastings + Chivetta Architects
BT danışmanı:True North Consulting Group
Maliyet danışmanı: Dharam

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

2 Yorum
  1. eski endüstri yapılarının dönüştürülmesi hem bu eserleri yaşatıp gelecek nesillere aktarılmasında hem de şehirlerin kimliklerinin korunmasında çok önemli

    reyhan gökdemir | 4 Aralık 2020

  2. Endüstri mirası yeni kentlerin mücevheri.

    turhan beşik | 12 Aralık 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org