Troya Müzesi ve Odunpazarı Modern Müzesi "2020 Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü"nün sahibi oldu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Troya Müzesi ve Odunpazarı Modern Müzesi “2020 Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü”nün sahibi oldu
Share 7 Mayıs 2021

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri’nde, Troya Müzesi, Odunpazarı Modern Müzesi ve Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

 

 

 

 

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Avrupa Konseyi’nin himayesinde Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından her yıl verilen en uzun soluklu ve en saygın müzecilik ödülleri olan ‘Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri’ bu akşam sahiplerini buldu. Troya Müzesi, 2020 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Troya Müzesi’nin hemen ardından aynı kategoride ‘2021 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü’ Odunpazarı Modern Müzesi’nin oldu. Tebrikler Troya, tebrikler Odunpazarı Modern Müzesi. Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi de aynı yarışmada ‘2021 Silletto Ödülü’nü aldı”

Odunpazarı Modern Müzesi

Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi

Kaynak : t24.com.tr

1 Yorum
  1. Hem Troya hem Odunpazarı müzeleri sahiden çok olumlu mimari projeler olarak ülkemize kazandırılmış, belli bir dönemi anlatan belge niteliğindedir.

    Deniz Arkan | 8 Mayıs 2021


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org