Yenileme Raporu Çalıştayı: Proje TAAR-2

 

 

 

INTBAU İran, 2007 yılında İran’ın eşsiz ve zengin inşa edilmiş mirasına ve yerel tipolojilerine yerel, ulusal ve uluslararası ilgi göstermek için kurulmuştur.

 

 

 

Bu bölüm, her yaz yenilenme konulu bir çalıştay düzenliyor ve bu da profesyoneller, akademisyenler ve yerliler arasında işbirliğinin artırılmasını destekliyor. Atölye ayrıca sürdürülebilir ve geleneksel bina tekniklerini de öğretiyor. Bu teknikler kerpiç, rammed toprak kullanımı, kamış ve çamur uygulaması ile ahşap ve taştan geleneksel yapıların inşasını içermektedir.

 

 

 

 

11-20 Eylül tarihleri ​​arasında Tahran, Natanz, Targhrood ve Taar köyünde düzenlenen atölyede bu yıl INTBAU İran, Terrachidia, Tahran Üniversitesi, Atelier SigmaN ve CatMap grubu işbirliği yaptı.

 

 

.

Sarar su değirmeni, kırsal bağlamı, tarihi, sosyal önemi ve konumu nedeniyle örnek olay olarak seçilmiştir. Ekip, yerel paydaşlarla ve İran’ın kültürel mirasın korunması için yasal çerçevesiyle bağlantı kurarak yapıyı onarmaya çalıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çalıştaya 30’dan fazla öğrenci, 5 öğretmen, 14 öğretim üyesi, 6 yerel öğretmen, 6 yerel asistan ve yerel toprak sahibi olmak üzere yaklaşık 60 kişi katıldı.

 

 


Daha sonra ekip Tahran Üniversitesi Güzel Sanatlar Koleji’nde düzenlenen bir sergi hazırladı. Sergi, çalıştayın her gününden fotoğraflardan oluşan projenin bir zaman çizelgesini içeriyordu.

 

 

 

 

 

 

RAPORUN TÜMÜNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Kaynak: www.intbau.org

 

 

2 Comments

  1. İran hakkında koruma meselesinde iyi duyumlar yok malesef. Binlerce yıllık bir uygarlık ama kentleşmesi çok özensiz. Gençlerin bu çalışması çok mühim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir