KATRYN ANTHONY 2021 AIA/ACSA TOPAZ ÖDÜLÜ KAZANDI… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
KATRYN ANTHONY 2021 AIA/ACSA TOPAZ ÖDÜLÜ KAZANDI…
Share 21 Haziran 2021

Urbana-Champaign’deki Illinois Üniversitesi’ndeki ACSA seçkin profesörü, mimarlık eğitiminde kırk yılı aşkın süredir aktivizmi, girişimciliği ve savunuculuğu ile tanınmaktadır.

Editör: MADELEINE D’ANGELO

 

Bu sabah, Amerikan Mimarlar Enstitüsü ve Üniversite Mimarlık Okulları Birliği, mimarlık eğitimcisine verilen en yüksek onur olan AIA/ACSA Topaz Mimari Eğitimde Mükemmellik Madalyonu’nun 2021 alıcısı olarak Kathryn Anthony’yi seçti. 1976’dan beri AIA ve ACSA, mimarlık öğrencilerinin eğitimine gösterdikleri bağlılık ve mimarlık öğrencileri üzerindeki etkileri nedeniyle bu ödülü bireylere veriyor.

 

 

 

 

 

 

Anthony bir B.A kazandı. psikoloji ve doktora Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’den mimaride. Akademide kırk yıla yayılan bir kariyerle, Urbana-Champaign’deki Illinois Üniversitesi’nde ACSA Seçkin Profesörü, çağdaş mimaride cinsiyet ve ırk üzerine araştırmalara öncülük etmiştir. UIUC Mimarlık Okulu’nda en uzun süre hizmet veren kadın öğretim üyesi olan Anthony, dünya çapında konferanslar verdi ve ABD Kongresi önünde Federal Binalarda İki Taraflı Tuvalet Cinsiyet Paritesi Yasası olan H.R. 4869’u desteklemek için ifade verdi. Anthony, mimarlık, işletme ve psikoloji arasında köprü kuran dersler vererek öğrencilerini tasarım ve etkilediği topluluklar arasındaki bağlantıları incelemeye zorluyor, tomurcuklanan tasarımcıları “meslekte daha etkili liderler [olmak] ve daha etkili vatandaşlar olmak için gerekli araçlarla donatıyor MİMARİ ile 2018 röportajında ​​​​belirttiği gibi, çalışmaları toplum üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir” dedi.

 

 

Pritzker Ödülü’nün yönetici direktörü Martha Thorne, “Bilgisi, örnek araştırması, ilgili ve gerçekçi öğretim yöntemleri ve yaptığı her şeyde rol model olması nedeniyle öğrencilere ilham veren ve onları etkileyen bir öğretmen bulmak ender bir niteliktir” diyor. Anthony’nin adaylığını destekleyen bir mektup. “Bütün bunların entegrasyonu gerçekten benzersiz ve öğrenciler (ve meslektaşları) üzerinde kalıcı bir izlenim bırakmanın yanı sıra onlara karşılaşacakları zorluklara yaklaşma, analiz etme ve yeni fikirler önerme konusunda gerekli becerileri kazandırıyor. … uzun zamandır ulusal ve uluslararası bir etkiye sahip oldu, çeşitliliği ön ve merkeze mimarlık eğitimi ve pratiğinin gündemine getirmeye yardımcı oldu.”

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org