Erie Sokağı Plazası - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Erie Sokağı Plazası
Share 27 Ağustos 2011

Erıe Sokağı Plazası

Federal Channel ve Michigan Gölünün ucunda yer alan Erie Sokağı Plazası,aşağı Milwaukee ve şehrin dışında yeni ihtizazlanmış bir alanı birleştiren yeni bir kamu alanı. Şehrin islah edilmiş limanının halk aktiviteleri için daha ileri bir düzeye taşıyan 3 mil uzunluğunda bir yeşil geçit.

Projenin en başından beri formu, bir yandan konumunun endüstriyel geçmişini ve üç başlıca elementin kullanımı hatırlayarak, bir yandan da çevresel ve ekolojik çeşitliliği en yüksek mertebeye getirecek şekilde oluşturuldu.

Parkı ‘esnek bir alan’ olarak göstermek Stoss için parkın nihai kullanımıyla bezerlik oluşturacak bir tasarım oluşturmak için çok önemliydi. Estetik ve inşa çeşitliliği de parktaki 3 elementin resmi manipülasyonuyla sağlandı. Parlak koru ve esnek alan. Her bir farklı böyle değişken programı, görünümü ve ekolojik özellikleri yerleştiriyor.

Üç alanında içine dahil edilen değişken yoğunluğun paveri,oryantasyon ve tahta decking bazı aktiviteler için kısıtlayıcı bir bariyer gibi davranmadan genel hareketi büyütüyor. Parıldayan cameflazı,akşamüstleri ışıklandırma koşullarının değişmesinde yoğunluk nodülleri gibi davranması için park boyunca yaygın olarak yerleştirilmiş.

Konumun Michigan Gölüne yakınlığı sayesinde oluşan çokça değişken ekolojik fırsat,konum için daha ileri bir derecede fluks sunuyor. Kısık oluklu çelik bölmenin arkasında bulunan çelik batalık, gölün su seviyelerine dayanarak daha alçaktaki parçalara ulaşımı daraltıyor ve mevkideki su yoğunluğuna izin veriyor.

Bu ıslah edilmiş yumuşak kenarlı su, çevrenin görselliğini geri getiriyor ve konumun ekolojik büyümesini geliştiriyor.

Sonuç olarak,esnekliği değişken ekoloji sunumu ve Erie Street Plazası tasarımıyla büyütme fikri ilerki organize ve maddi mantıklı, karışık bağlamsal ve programlı ilişkiler ile kentsel değişim projeleri için model alınabilir.

Kaynak: Arcdaily
Çeviri: Nisan Atalay

1 Yorum
  1. kamusal alanlarda yaratılan özellikli tasarıma, insan mutluluğu için yapılanlara bakın. biraz daha fazla örnek almak gerekmez mi?

    serap içöz | 1 Eylül 2011


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org