B720 Mimarlık: Mola Otel ve Kongre Merkezi
Mola Oteli ve Konferans Merkezi El Parat Golf Kulübü’ne yakın bir konunda bulunmakta. Burası doğal koruma alanı Sant Llorenç de Munt’da. 186 odalı otel, kongre ve toplantı mekanları, oditoryumlar, çok amaçlı salonlar, sağlıkla ilgili diğer servisler komplekste yer almakta. Bu büyüklükte bir programın çevreye vereceği zararı azaltmak için programın parçalanmasına karar verildi. Yükseklik olarak çevredeki ormanın ortalama yüksekliği seçildi.
Yapıyı gerçekleştiren mimarlık firması B720; bu şifreli bir isim. 720 Uluslar arası meslek sınıflandırmalarında mimarlık mesleği için kullanılan kod. 1997 yılında Fermin Vazquez tarafından kurulmuş daha sonra Ana Bassat ve Adriana Plasencia’nın katılımıyla genişlemiş. Firma iyi uygulama disiplini ve yapısal prosedürler koınusunda titizliği ile tanınmakta. Halen altmışdan fazla mimarın çalıştığı Madrid ve Barselona’da ofisleri olan bir firma. Ayrıca bunların dışında çok sayıda farklı dış partnerleri bulunmakta.
Bir golf kulübü ve bir orman arasında konumlanan yapılar grubu, üç ana pavyondan oluşmakta. Aralarındaki ilişkiler yarı gömülü bir sistemle sağlanmakta.
Yapıların cephelerinde kullanılan renkler yapıların doğa ve golf külübü arasındaki ilişkinin irrasyonel tarafını vurgulamak için seçilmiş.

 

 

 

 

 

Kaynak: Archdaily
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir