Knolls KOOPERATİFİ… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Knolls KOOPERATİFİ…
Share 3 Ağustos 2021

Tasarım: Architensions

Architensions ve Andrew Bruno, Los Angeles’ın güneyindeki Vermont Knolls semtinde yer alan spekülatif bir kooperatif fourplex olan Knolls Co-Living’i tasarladı. Teklif, LA Şehri’nin düşük katlı, çok birimli konut mimarisi için yeni uygun fiyatlı modeller talep eden Alçak Katlı yarışmasına yanıt verirken, aynı zamanda Architensions’ın çağdaş konutları çok kuşaklı ve derinden komünal olarak yeniden tasavvur etme ilgisini genişletiyor.

 

 

 

 

 

New York’taki Büyük Fikirler Küçük Lotlar ve İtalya’daki Eski Galateo sosyal konutları gibi Architensions’ın diğer kooperatif konut tekliflerini takiben, bu proje NIMBY tutumlarına ve tarihsel olarak ataerkil, tek aile tipolojilerine karşı çıkıyor. Bunun yerine, burada vurgu paylaşılan alanlar ve işlevler üzerindedir. Önemli bir şekilde, fourplex, geleneksel sirkülasyon koridorları yerine, tasarım boyunca enerji verimli soğutma stratejileri ve gölgelikli ortak alanlar dokuyarak, tarihsel olarak düşük gelirli LA mahallelerindeki baskıcı gölge eksikliğine de yanıt veriyor.

 

 

 

 

“Bu proje ile çağdaş konut anlayışını bir yaşam tarzı olarak aşmaya çalışıyoruz. Architensions’ın kurucu ortağı Alessandro Orsini, “Birimler kendi kendine yeterli, izole ortamlar değil, sakinlerinin günlük yaşamlarını düzgün bir şekilde desteklemek için birimlerin dışında oluşturulan kolektif alanların yardımına ihtiyaçları var” diyor.

 

 

 

 

Vaziyet Planı

 

 

Plan

 

 

“Konutların standardizasyonu ve üretimi sorunu, mimarları aynı mekansal dağıtım çözümlerine güvenmeye itti. Bunun yerine, hiyerarşi ve inziva fikrini ortadan kaldırmak için ünitelerin içindeki koridorlar ve lobiler gibi az kullanılan alanları dönüştürmek istiyoruz. Ek olarak, geleneksel erkek-kadın ilişkileri ve çekirdek aile tarafından izole edilmiş bir birim olarak bilgilendirilmiş ataerkil aile modeliyle bağlantılı modernist konut kavramından hareket etmemiz gerekiyor, ”diye ekliyor Architensions’ın kurucu ortağı Nick Roseboro.

 

 

 

Görünüş

 

 

 

Kompleks, bir sütun matrisinde ve dış mekan ortak balkonlarında asılı hacimler olarak okunabilen dört üniteyi bir araya getiriyor. İki kat üzerinde düzenlenmiş ve yerden yükseltilmiş iki adet 1250 m2’lik iki adet iç merdiven ve her iki katta da girişlere sahip iki adet 600 mf’lik iki adet tek katlı ve üst katta kümelenmiştir. Çeşitli kare görüntüleri ve yerleşim düzeni, genç bekarlardan ve yaşlı çiftlerden çok çeşitli daha büyük, çok kuşaklı ailelere kadar heterojen yaşları ve aile yapılarını çekiyor. Her daire, mutfak, banyo ve depolama alanını içeren modüler bir servis çekirdeği etrafında düzenlenirken, yaşam alanlarını yatak odalarından ayıran bir ayırıcı işlevi de görüyor. Sosyal alanlar, kolektiviteyi ve topluluk inşasını teşvik eden açık hava ortak bölgeleri lehine, iç mekânlarda kasıtlı olarak yoktur.

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org