Henning Larsen Architects Almanya’da yeni bir ofis binası yapıyor.

hamburg-1.jpg

Henning Larsen Architects, Almanya’nın Hamburg kentinde, yeni Spiegel Genel Merkezi’ni inşa ediyor. 50 bin metrekarelik medya ve gazetecilik merkezi, muazzam bir yeni kent merkezi geliştirme projesi olan HafenCity’de yer alıyor. Spiegel Genel Merkezi, en uç noktasına 23 Eylül’de yapılan bir törenle ulaştı ve merkezin 2011 yılında tamamlanması bekleniyor.

hamburg-2.jpg

Spiegel Genel Merkezi, U-şekilli iki binadan meydana geliyor. Der Spiegel binası, Hamburg’un kent merkezine dönük bir iç mekanı çevreliyor. Bina, Hamburg Merkez İstasyonu ve Brooktorkai’den HafenCity’e girişi belirliyor.

hamburg-3.jpg

Girişte yer alan yapı batıda Herzog & de Meuron’un Elbphilharmonie binası ile görsel olarak bir bağlantı ve zıtlık yaratıyor. Spiegel ve Ericus binaları iki belirgin avlu oluşturuyor: Biri Brooktorkai’deki yayalar, bisikletliler ve araçlar için giriş teşkil ederken diğeri ise kıyıdaki yürüme yolu ile birleşen bir kamusal alanı belirliyor.

hamburg-4.jpg

Spiegel Genel Merkezi’nin tasarımında enerji etkinlik de önemli bir rol oynuyor. Proje halihazırda Hamburg’un çevresel sürdürülebilir binalar kategorisinde Altın Madalya için ön kabul aldı.

Yazı ve Görseller: World Architecture News
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir