Saat: 13.00
Yer: Tünel Meydanı / Taksim – Beyoğlu

İSTANBUL’U VE ORMANLARI HEP BİRLİKTE SAVUNACAĞIZ
3. RANT KÖPRÜSÜNÜ DURDURACAĞIZ!

Değerli İstanbullular,

Uzunca bir süredir ülkemizin tüm kentlerine ve İstanbul’a rantın gözüyle bakan, büyük sermaye gruplarının diliyle konuşan AKP hükümeti, son olarak İstanbul’a zorla bir “kazık” daha atmak-çakmak üzere geçtiğimiz günlerde 3. köprünün yapılacağı güzergahı açıklamış ve rant köprüsünü yapmakta ne kadar kararlı olduğunu göstermiştir. 3.köprü ile ulaşım sorununa çözüm üretileceği yalanının arkasına saklanan AKP hükümeti ve AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, gerçekte ulaşım sorununu çözmeyi değil İstanbul’un kuzeyini ranta açmayı, ormanlarımızı, halkımızı, su havzalarını rantın konusu haline getirmeyi istemekte, bilimin ve halkın sesine kulağını kapatarak inatla kentimizi talan etmek isteyenlerin kurduğu saz ekibinin vokalistliğini yapmaktadır.

İstanbul’un, toplum ve doğanın çıkarlarını hiçe sayan bu anlayışın sahipleri, bir seri katil gibi kentimizi bir kere değil defalarca kez katledecek cinayetler sürecini inşa etmektedirler. İstanbul’un güneyde doğu-batı eksenli gelişimini kuzey eksenine çekecek olan 3. köprü, ulaşım sorununu çözmeyecek aksine birkaç sene içinde kendi trafiğini yaratarak kenti çözümsüzlüğe mahkûm edecektir. 3. köprü rantsal dönüşüm projelerini artıracak, emeğiyle geçinmeye çalışan yoksul halkı evsiz bırakacaktır. 3. köprü orman alanlarını yok edecek, su havzalarını kurutacak ve İstanbul halkını susuz bırakacaktır.

3. Köprü İstanbul için bir ihtiyaç değildir, kapitalizmin kar hırsının en azgın saldırılarından birisi olarak şimdi karşımızda durmaktadır. 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, bilim insanlarımızın hiçbir şekilde onay vermediği bu cinayet projesini durdurmak için elinden gelen her şeyi İstanbul halkıyla birlikte yapacaktır. Sermayenin doğayı ve çevreyi katleden azgın saldırılarına karşı, insanca ve doğayla barışık bir kentte yaşamak hepimizin hakkıdır. Sağlıklı bir çevrede yaşamak, orman, temiz hava, temiz su hepimizin hakkıdır. Sermayenin değil halkın ve doğanın çıkarlarının gözetildiği, insanca yaşam alanlarının planlandığı bir İstanbul’da yaşamak hepimizin en doğal hakkıdır. Bu doğal yaşamın en önemli parçası olan ormanlarımızı savunmak, geleceğimizi ve İstanbul’u savunmaktır. Şimdi bu kararlılıkla, rant değil yaşam için diyerek, 3. Köprü denen rant projesini durdurmak için 15 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’da Beyoğlu Tünel Meydanı’nda bir araya geliyoruz…

rant-koprusu.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir