John Spoor Brome Kütüphanesi’ne ödül - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
John Spoor Brome Kütüphanesi’ne ödül
Share 6 Ocak 2009

California Construction dergisi, Foster+Partners’ın California State Üniversitesi için yaptığı John Spoor Broome Kütüphanesi’ni 2008’in en iyi binaları listesine ekledi. Dergi, binaya “Seçkin Mimarî Tasarımlar” dalında ödül verdi.

Dergiden yapılan açıklamada, tamamı uzmanlardan oluşan bağımsız bir jürinin 140 ayrı proje üzerinde yaptığı çalışmayla yarışma sonuçlarının belli olduğu belirtildi.

California Construction tarafından her sene geleneksel olarak verilen ödüllerde, çeşitli dallardan 50 bina seçiliyor. 50 binalık liste, derginin Ocak sayısında yer alacak.

Eylül ayından bu yana çalışmalarını sürdüren jüri, proje yönetimi, iş zorluklarıyla başa çıkabilme yeteneği, mimarlıkta ve mühendislikte başarı, yaratıcılık, güvenlik, yapı sektörüne katkı gibi kriterleri göz önünde bulundurarak 50 binalık bir liste belirledi.

California State Üniversitesi’nden Deborah Wylie, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz, bu ödülü kazanmış olmaktan dolayı gurur duyuyor. Foster tarafından tasarlanan kütüphane binasının açıklığı, ulaşılabilirliği ve kalitesi, üniversitemizin daha yüksek seviyede eğitim verme amacına da birebir uyum gösteriyor” diye konuştu.

Üniversitenin Channel Island kampüsünde yer alan John Spoor Brome Kütüphanesi, 12730 metrekarelik bir alan kaplıyor. Lord Norman Foster tarafından tasarlanan ve 2008 yılında yapımı tamamlanan kütüphane, 1950 yılından kalma binanın cam, metal ve beton kullanılarak yenilenmesi yoluyla yapılmıştı.

Binanın neredeyse tamamına doğal ışık sağlayan saydam camları, en önemli mimarî özelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor. 75 binden fazla kitabın yer aldığı kütüphane arşivinde, 180 bin CD, DVD ve VHS; 32 bin dijital eser ve fotoğraf da bulunuyor.

Kütüphane, aynı anda 1800 kişiyi ağırlayabiliyor.

Kaynak: Bustler
Çeviri: Serkan Mutlu / mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org