Kithara Müzik Köşkü - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Kithara Müzik Köşkü
Share 21 Mart 2023

Tasarım: T O

Kithara Müzik Kiosk Konsepti:

Gitarın dünya çapında en tanınmış müzik aleti olduğu iddia edilebilir. Taşınabilirliği, erişilebilirliği, samimiyeti ve demokratik doğası nedeniyle nesiller arasındaki uçurumları, sosyoekonomik ayrımları ve içermenin önündeki diğer engelleri aşabilir. Ek olarak, başka hiçbir müzik aletinin, insanların birbirine bağlılığı ve kültürel geleneklerin esnekliği için bu kadar lirik bir metafor sunmadığı iddia edilebilir.

 

 

 

 

 

Kithara Müzik Kiosku, yüksek suç oranları, kötü toprak kalitesi ve tatlı su eksikliği nedeniyle değişken bir bölge olan Mexico City, Iztapalapa’daki ayrıcalıksız Yuguelito semtinde bir gitar stüdyosu ve müzik büfesidir. Yuguelito, 1985 depreminden sonra deprem enkazı için çöplük olarak kullanılan bir arsa üzerinde yer almaktadır. İnşa için zemin hazırlamak ve bir yerel bölge ayırmak için bir grup çalışmasıydı. Bölge sakinleri halk kütüphanesinin yanındaki Kithara Müzik Kiosk arazisini tahsis etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stüdyo, yağmur suyunu toplamak için bir duvar tonozu ve üzerine oturulacak bir ahşap sehpa tasarlarken, ses yalıtımı ve yankılar arasında mutlu bir ortam yaratmayı amaçladı. Binanın üst sınıfı, Iztapalapa’da önemli bir dönüm noktası olan Xaltocan Yanardağı’na bakmaktadır. Buna karşılık, alt sınıf, daha iyi halka açık toplantılara ve daha önemli sayıda insana uyum sağlamak için iki sokağın kesiştiği yere doğru eğimlidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yerel halk, duvarları ve tonozları inşa etmek için kırmızı tuğla, çimento bloklar, püskürme taşı ve tezontle verdi. Firmanın inşaat müdürü, yapıyı inşa etmesi için üç Yuguelito yerlisini işe aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grup çalışmasına dayanan kökenleri ve Yuguelito halkına hizmet etme taahhüdü göz önüne alındığında, Kithara Müzik Kiosku Ortak Alan olarak nitelendirilir. Girişim, 2015 yılında yerel halka ücretsiz ders veren bir grup gitar eğitmeninin gelişiyle başladı. Kadınlar, yeni yürümeye başlayan çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar hızla sınıflara katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minnettarlığın bir göstergesi olarak, mahalle oybirliğiyle Kithara Projesi’ne bir okul inşa etmesi için küçük bir arazi parçası verilmesine karar verdi. Kithara vakfının proje başkanı Matthew Rhode, mimari planı oluşturmak için TO mimarlarıyla temasa geçti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlk aşama, firmanın gitar öğrencilerini ve yerel halkı hayallerindeki müzik okulunu çizmeye davet ettiği bir topluluk atölyesiydi. Binanın yerleşim planını oluşturmak için bu planları kullandılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son olarak, modeller ve eskizlerle bir topluluk projesi önerisi gösterildi ve ek geri bildirimler dikkate alındı. Projenin onayına rağmen, onu inşa etmeye yetecek parayı toplamak beş yılı aşkın bir süre ve çok sayıda ekip çalışması gerektirdi. Kithara Müzik Köşkü’nün tasarım planı, tüm yapı malzemelerinin mevcut yapılardan geri alınmasını veya topluluk üyeleri tarafından bağışlanmasını önererek ortak bir tavrı yansıtıyordu. İşgücü de ağırlıklı olarak yerel halktan oluşuyordu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Topluluk, son yıllarda Kithara Müzik Kiosk’un kapsamını orijinal hedeflerinin ötesine genişletti ve burayı koro performansları, tiyatro prodüksiyonları ve sosyal toplantılar gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmak için kullandı. Ölçek, bir bireyin özel alanına ait olabilir, ancak kesinlikle kamusal bir alanı yansıtır.

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

 

 

 

 

 

 

Tür: Eğitim

 

 

 

 

 

 

Yer: Mexico City, Meksika

 

 

 

 

 

 

Mimarlar: TO

 

 

 

 

 

 

Alan: 646 ft²

 

 

 

 

 

 

Yıl: 2022

 

 

 

 

 

 

Fotoğraflar: Jaime Navarro

 

 

 

 

 

 

Müşteri: Matthew Rode, Kithara Vakfı

 

 

 

 

 

 

Yapısal Hesaplama: Armando Pelcastre

 

 

 

 

 

 

İnşaat: TO, Mtro. pablo escobar

 

 

 

 

 

 

Manzara: Entorno, Tonatiuh Martínez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architecmagazine.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org